Aktualni Predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza, g. Vladimir Bregović istaknuo je kandidaturu za novi mandat na čelu Hrvatskog hrvačkog saveza.

Tom prilikom izjavio je:

 

Poštovani članovi Skupštine Hrvačkog Saveza Hrvatske!

Temeljem isteka mojeg mandata na funkciji predsjednika Hrvačkog Saveza Hrvatske , a u skladu sa Statutom HHS-a , te činjenicom da se kandidiram na predmetnu funkciju i za idući mandat , ovim putem iznosim svoje , kratko , viđenje djelovanja i razvoja našeg Saveza :

 

KRATKI PLAN I PROGRAM DJELOVANJA HHS-A ZA RAZDOBLJE OD 2021. DO 2025. GODINE

U promatranom periodu , kao najznačajnije natjecanje , ističem Olimpijske igre u Parizu 2024.godine.

Mislim da je to „krucijalno“ natjecanje , na kojem se naš olimpijski sport može i treba prikazati u najboljem svjetlu , te prezentacijom naših kvalificiranih predstavnika na dostojan način predstavljati , kako našu Domovinu , Hrvatsku , tako i rad našeg Saveza.

Smatram da nam minimalni cilj trebaju biti tri kvalificirana predstavnika , i to dva (2) u hrvanju grčko-rimskim načinom i jedna (1) u hrvanju za žene.

Realni su to ciljevi , naš dosadašnji rad nam daje za pravo očekivati minimalno takav broj kvalificiranih.

Naravno , za mene ne bi bilo preveliko iznenađenje i veći broj kvalificiranih , ali bili bi zadovoljni i s naznačenim.

Rezultat , odnosno osvajanje Olimpijske medalje , može biti samo „bonus“ , a realno je da se nadamo barem jednom odličju.

U smislu organizacije rada naših trenera reprezentacija , smatram da smo dostigli optimalni ustroj , koji nam je garancija kvalitetnog rada u svim dobnim kategorijama , na čelu s trenerom mentorom Iharom Piatrenkom.

Dodatnu pažnju u radu trebali bi usmjeriti na daljnje širenje kvalitetnog rada reprezentacija na poboljšavanje rada i uvjeta u klubovima , jer bez kvalitetnog priljeva novih mladih hrvača i hrvačica nije moguće na reprezentativnoj razini ostvarivati zadovoljavajuće rezultate.

Mislim da ako želimo ostvariti naznačene ciljeve u ženskom hrvanju moramo dodatno pojačati količinu priprema uz savjetovanje s međunarodno priznatim i poznatim stručnjacima.

U smislu organizacije međunarodnih natjecanja u Hrvatskoj osim tradicionalnih UWW turnira (Zagreb open  , Trofej Jadrana , Croatia open i Božični turnir) , u srpnju 2022. organizatori smo i Prvenstva Europe za uzrast U 15 , a na najboljem smo putu da u travnju 2023. u Zagrebu budemo domaćini Prvenstva Europe za seniore , što predstavlja najznačajniji „event“ koji smo do sada organizirali.

Ako sva navedena natjecanja provedemo na zadovoljavajućem nivou , smatram da imamo velike šanse da budemo organizatori kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine , što bi nam bilo od izuzetnog značaja.

Posljednjih par godina organizirali smo niz međunarodnih pripremnih kampova s vrlo dobrom participacijom najkvalitetnijih svjetskih reprezentacija i s tim trendom obavezno moramo nastaviti , jer se pokazalo da naši hrvači profitiraju od takvih priprema te na nastupima pokazuju znatan napredak.

Predmetni način djelovanja koji prakticiramo u grčko-rimskom stilu potrebno je upotrijebiti i na žensko hrvanje.

U narednom mandatu posebni naglasak potrebno je staviti na pojačavanje marketinškog djelovanja , a rezultat toga moraju biti i dodatni prihodi našem savezu , te povećavanje okvira našeg djelovanja.

Odnosi s krovnim institucijama sporta u RH , HOO i Ministarstvo turizma i sporta , su na izuzetno dobroj razini , te ostvarujemo stalni rast prihoda iz tih izvora , uz , naravno povećavanje količina našeg djelovanja.

Sponzori našeg rada su stabilno postale dvije velike kompanije , HEP i Janaf , te se ovim putem zahvaljujem na do sada realiziranome , i , naravno , preporučujem za daljnju suradnju.

Relativno novi izvor financiranja naših projekata trebaju biti i EU fondovi , te smatram da bi u narednom periodu svakako trebalo pojačati djelovanje u smislu što bolje realizacije navedenoga , te osmišljavanje novog programa u smislu „Festivala hrvanja“ , i to sve u suradnji s UWW-om.

Nekoliko klubova već realizira dobivene projekte sufinancirane iz EU fondova , a kancelarija HHS- a dala je znatan doprinos kvalitetnoj pripremi i realizaciji predmetnih projekata.

Mislim da trebamo pružiti maksimalnu potporu klubovima pri realizaciji gore navedenih programa koji se sufinanciraju iz EU fondova.

U narednom mandatu potrebno je i kandidirati nekoliko naših članova u komisije i odbore UWW-a , te se upravo na tom pitanju radi , a smatram da bi tim činom dobili na dodatnoj prezentaciji našeg saveza , a naravno i u eventualnim benefitima koje možemo očekivati sa svjetske razine UWW-a.

Budući da nam je istekla Strategija razvoja hrvanja 2016. – 2020. , kao dokument razvoja HHS-a , u ovoj 2021. godini , Izvršni odbor je donio odluku o pokretanju i izradi nove , koja obuhvaća cijeli mandatni period , te je izrada u tijeku , a donošenje iste možemo očekivati u prvoj polovici 2022. godine.

U narednom mandatnom razdoblju reprezentacije HHS-a će nastupati na svim Svjetskim i kontinentalnim prvenstvima , i to u svim dobnim skupinama.

Siguran sam da će svojim hrvanjem , ponašanjem i ukupnom prezentacijom „osvjetlati obraz“ naše države , a isto tako i našeg Saveza.

 

S poštovanjem ,

Vladimir Bregović

V.Nazora 3.

10000 Vrbovec

Tel. 098/451-771

e-mail : vlado.bregovic@gmail.com

 

ŽIVOTOPIS – VLADIMIR BREGOVIĆ