Još jedan povijesni uspjeh hrvatskog hrvanja!!!

Veronika Vilk, naša najbolja kadetkinja i aktualna U17 prvakinja Europe u hrvanju za žene, osvojila je danas zlatnu medalju i naslov Prvakinje Svijeta na Prvenstvu svijeta za kadete (U17) koje se ovih dana održava u Istanbulu u Turskoj!!!

Veronika je jučer sa tri pobjede ušla u finale kategorije do 69 kg. Redom je pobjeđivala jake protivnice; u prvom kolu na bodove je pobijedila predstavnicu Rusije Kazminu koja se borila pod nezavisnom zastavom (AIN), zatim je tušem pobijedila predstavnicu Bjelorusije Fishchuk koja se također bori kao nezavisni sportaš (AIN), da bi u polufinalu Veronika ponovo bila bolja na bodove od stare poznanice, Srpkinje Ujhelji (koju je pobijedila i na EP U17 u Tirani u Albaniji ranije ove godine na svom putu do europskog zlata).

Veronika je danas u finalnoj borbi ponovo briljirala i  tušem pobijedila indijsku hrvačicu Srihti.

Ova zlatna medalja i naslov prvakinje svijeta nakon europskog zlata još je jedan veliki uspjeh naše reprezentativke Veronike Vilk, članice HK Slatina koja je sa još jednom svjetskom medaljom (nakon bronce na SP U17 u Rimu prošle godine)  potvrdila da je u svom uzrastu trenutno jedna od najboljih svjetskih hrvačica.

Sigurni smo da će nas Veronika i u budućnosti razveseljavati svojim uspjesima koji će doći.

Čestitke Veroniki Vilk, klupskim trenerima iz HK Slatina i trenerima HK Podravka gdje Veronika također dio vremena trenira, trenerima ženske hrvačke reprezentacije Nenadu Žugaju i Dariji Karić, uz zahvalu cijelom stručnom stožeru reprezentacije i Hrvatskom hrvačkom savezu na podršci.

Veronika se u Zagreb vraća sutra ujutro zajedno sa ostatkom ekipe i to jutarnjim letom iz Istanbula. Ne sumnjamo da će je dočekati njeni navijači, prijatelji i rodbina u velikom broju – zaslužila je !