Hrvatska hrvačka reprezentacija vratila se iz Beograda sa seniorskog SP gdje nažalost svojim slabim nastupima nisu ispunili kako svoja tako i naša očekivanja, te su se vratili sa ovog velikog natjecanja bez ostvarenih dobrih rezultata.

Osim našeg reprezentativca Ivana Lizatovića u kategoriji do 63 kg koji je s jednom pobjedom na bodove protiv Mađara Kecskemetija 4:0 i kasnije porazom protiv srpskog predstavnika Tibilova na bodove 2:5 barem donekle osvjetlao obraz hrvatskog hrvanja, svi naši ostali reprezentativci izgubili su svoje prve kvalifikacijske borbe; Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kg izgubio je svoju prvu borbu od Kazahstanca Zhadrayeva na bodove 0:5 i time završio svoj nastup na SP. Božo Starčević u kategoriji do 82 kg izgubio je od mađarskog predstavnika Szilvassya na bodove također rezultatom 0:5 i time završio svoj nastup.  Filip Smetko u kategoriji do 97 kg izgubio je od američkog predstavnika Raua rezultatom 1:4, dok je Ivan Huklek izgubio od Gruzijca Gobadzea svoju prvu borbu također na bodove 2:6 i time završio svoj nastup.

No porazi, kao i pobjede sastavni su dio sporta. Treba naučiti iz ovoga neuvjerljivog nastupa, dići glavu i još jače prionuti treninzima, te se nadamo da će naši hrvači zajedno sa stručnim stožerom napraviti analize svojih nastupa te pokušati kroz nove pripreme doći do optimalne forme i imati više uspjeha u nastavku kvalifikacija za OI u Parizu na kvalifikacijskim turnirima na proljeće iduće godine.