Naši hrvači ovog puta nisu ostvarili zapaženiji uspjeh na Prvenstvu svijeta u hrvanju za uzrast mlađih seniora do 23 godine, koji se održava u Beogradu, Srbiji.

Prvog dana natjecanja Filip Smetko je u kategoriji do 87 kg izgubio svoju prvu borbu na bodove (rezultatom 3:6) od Indijca Sunila Kumara, koji nije prošao dalje, te je time Filip završio nastup na 13. mjestu u konkurenciji 22 hrvača.

Drugog dana natjecanja, Karlo Kodrić je u kategoriji do 82 kg također izgubio svoju prvu borbu u kvalifikacijama od norveškog hrvača  Mukubua na bodove (rezultatom 3:5) i također završio nastup na ovom SP  na 14. mjestu u konkurenciji 23 hrvača.

Pavel Puklavec je u kategoriji do 72 kg ostavio dobar dojam u pobijedivši u kvalifikacijama odličnog Moldavca Mihaila Petica na bodove (5:3) ali je nažalost u 1/8 finala izgubio od Mađara Attile Toesmagija (na bodove 0:5), te tako završio natjecanje na  14. mjestu u konkurenciji 26 hrvača.

Ekipu je vodio trener reprezentacije Anton Đok, a na Prvenstvu je sudjelovao i naš iskusni međunarodni sudac Davor Petanjek iz Zagreba, koji je odlično odradio svoj posao.

 

Na ovom Prvenstvu svijeta hrvača do 23 godine nastupilo je preko 600 hrvačica i hrvača iz 59 zemalja svijeta. 233 + 225 +

Kompletni rezultati s Prvenstva nalaze se ovdje:

results_11_belgrade.pdf (uww.org)