Naši hrvači Pavel Puklavec i Karlo Kodrić danas su u španjolskoj Pontevedri osvojili srebrne medalje na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore (U23) u kategorijama do 72, odnosno do 82 kg.

Pavel Puklavec je u finalnoj borbi u kategoriji do 72 kg izgubio od odličnog azerbejdžanskog hrvača Gurbana Gurbanova 2:8, dok je Karlo Kodrić u kategoriji do 82 kg bio nadjačan u finalnoj borbi rezulttom 1:10 od strane vrlo snažnog norveškog predstavnika Eaxucea Mukubua.

 

Iako smo se s njihovim jučerašnjim ulaskom u finale potajno nadali da Pavel i Karlo danas mogu do najvišeg postolja, ali ovaj puta nažalost nije išlo. Treba pošteno čestitati protivnicima  koji su danas bili bolji i zasluženo pobijedili naše dečke. No, ovo je povijesni uspjeh hrvatskog hrvanja, dokaz dobrog rada i odličan zalog za budućnost.

 

Čestitamo prvenstveno Pavelu i Karlu na ovom fantastičnom uspjehu, zatim njihovom klupskom treneru Vinku Kadečki, kao i trenerima reprezentacije Iharu Piatrenki i Antonu Đoku, te naravno i cijeloj ekipi – od njihovih kolega iz reprezentacije i cijelog stručnog stožera  i cijelog HHSa koja stoji iza ovog uspjeha.

Bravo ekipa, samo jako naprijed!!! Sigurni smo da će nas dečki u budućnosti još puno puta razveseliti s novim uspjesima!