Kakav dan za hrvatsko hrvanje!!!
Sjajne vijesti stižu nam iz Španjolske, iz grada Pontevedre, gdje naši hrvači ovih dana nastupaju na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore (U23).
Naša dva reprezentativca Pavel Puklavec i Karlo Kodrić ušli su u finale Svjetskog Prvenstva u svojim težinskim kategorijama!

72 kg GR : Pavel Puklavec

Pavel je danas u 1/8 finalu pobijedio reprezentativca Grčke  Theodorosa Sotiraidisa rezultatom 5:2, da bi u 1/4 finalu savladao japanca Diaga Kobayashia rezultatom 11: 5. Večeras je u polufinalu deklasirao  reprezentativca Indije  Vikas Vikasa tehničkim tušem 8:0  i tako ušao u finale kategorije do 72 kg gdje ga čeka azerbejdžanski predstavnik Gurbanov.

82 kg GR : Karlo Kodrić

Karlo je danas u 1/8 finala pobijedio Turskog  reprezentativca Ali Hunca rezultatom 5:0, da bi u 1/4 finalu savladao Japanca  Tesshina Higuchia tehničkim tušem, rezultatom 8:0.  Večeras je  u teškom i napetom polufinalnom meču bio bolji od  reprezentativca Gruzije  Beka Gurulija rezultatom 6:5 na bodove i tako je i on ušao u finale kategorije do 82 kg gdje će snage odmjeriti s norveškim predstavnikom Mukubuom.

Finalne borbe naših hrvača Pavela i Karla pogledajte sutra poslijepodne iza 18 sati na linku  World Championships | United World Wrestling (uww.org)

Naš treći predstavnik na ovom SP Filip Smetko u kategoriji do 87 kg jučer je nakon pobjede nad Amerikancem Michaelom  Foyem u 1/4 finala tijesno izgubio 1:3 od glavnog favorita Istvana Takaca iz Mađarske koji je danas osvojio zlato. Filip je imao danas šansu u repesažu doći do borbe za medalju, ali je nažalost izgubio borbu protiv Gruzijca Beke Melelashvilija 4:4 na bodove i tako završio svoj nastup na ovom SP na 8. mjestu u konkurenciji 20 hrvača.

Treneri reprezentacije Ihar Piatrenka i Anton Đok su uz naše hrvače, a uz ekipu na ovom SP kao djelitelj pravde sudjeluje i naš iskusni međunarodni sudac Davor Petanjek iz Zagreba.

Danas je u Pontevedru  stigla i naša Iva Gerić s trenerom Perom Panićem, koja u četvrtak, 20.10. nastupa u kategoriji do 65 kg. U prvom kolu je slobodna i čeka pobjednicu susreta između Kanađanke i Talijanke.