IN MEMORIAM

 

Zatekla nas je tužna vijest da je 15. 01. 2022.  u Rijeci u 77. godini života iznenada preminuo istaknuti sportaš i čovjek s puno pozitivnih osobina, Nikola Mandekić.

Nikola je rođen u Gospiću 1945. godine, gdje je završio gimnaziju. U Gospiću se počeo baviti hrvanjem i pokazao da za taj sport ima mnogo sklonosti i fizičkih predispozicija. 1968. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Pulu. Tamo se uključuje u rad Hrvačkog kuba “Istarski borac”. Po odsluženju vojnog roka, doselio se u Poreč i postao članom Hrvačkog kluba “Partizan”.

U porečkom hrvanju predstavljao je dugi niz godina zapaženog člana kluba. 20 godina kao aktivni sportaš i isto toliko kao osoba koja je aktivno sudjelovala u radu kluba. Kao aktivni hrvač imao je zapažene rezultate i bio među uspješnijim članovima kluba na mnogim međurepubličkim, državnim i međunarodnim turnirima.

Za postignute rezultate i doprinos u razvoju hrvačkog sporta, nagrađivan je od Hrvačkog kluba Poreč, Sportske zajednice Grada Poreča i Srebrnom plaketom Saveza sportova Republike Hrvatske.

Bio je vrijedan i poduzetan. Čitav svoj radni vijek proveo je u Plavoj laguni, firma iz koje je otišao u zasluženu mirovinu. U lijepom istarskom mjestu Fuškulinu, napravio je obiteljsku kuću, gdje je sretno živio sa svojom obitelji. U svojoj sredini bio je jako cijenjen i poštovan, zbog svog karaktera i spremnosti da uvijek pomogne drugima.

Kao sportaš, hrvač, važio je za čovjeka čvrstih stavova koji je svoje ime ugradio u temelje Hrvačkog kluba Poreč, gdje će uvijek ostati zapamćen kao osoba koja je uvijek svojim stavovima težila kretanju naprijed.

 

Hrvački klub “Poreč”