Danas ujutro doznali smo tužnu vijest da nas je u 76-oj godini života napustio g. Milan Špalj, dugogodišnji hrvač HK Gospića, HK Varteksa i HK Like te priznati sportski radnik.

Milan Špalj rođen je 27.siječnja 1947. u Gospiću.

Hrvanjem se počeo baviti 1962. u HK “Gospić”. 1965. godine prelazi u HK “Varteks” gdje 1968. godine postaje prvak bivše Jugoslavije pojedinačno,  a 1969. godine i ekipno sa ekipom “Varteksa “. 1970. godine pristupa HK ” Lika ” gdje je bio dugogodišnji hrvač i trener Hrvačkog kluba “Lika” iz Zagreba.

Višestruki je prvak Hrvatske a kao najvrijednije rezultate navodi se da je 2 puta bio član ekipe HK LIKA koja je osvojila 3. mjesto u Kupu europskih prvaka.
Hrvanjem se nakon duge i uspješne sportske karijere prestao aktivno baviti 1983. godine. Bio je i tajnik Zagrebačkog saveza sportske rekreacije ” Sport za sve ”
( – podaci preuzeti iz knjige “Lika u Zagrebu”  – 50.  zlatni jubilej )

Hrvatski hrvački savez supruzi Mirjani, sinu Daliboru i kćerki Ivi izražava iskreno saućešće, a sve prijatelje i poznanike te hrvačku javnost obavještavamo da će sprovod gosp. Milana Špalja biti održan u četvrtak 23.02.2023. na Zagrebačkom groblju Mirogoj – na krematoriju, s početkom u 10:00 sati.