Nešto malo više od mjesec dana prošlo je od osvajanja medalje na Europskom prvenstvu za starije djevojčice. No nakon vrlo kratkog odmora krenuli smo u novi ciklus priprema za kadetsko prvenstvo Europe na kojem nas je Lara ponovo obradovala.

Lara je uspjela pobijediti u borbi za brončanu medalju Ruskinju Mazarouskaya Alinu. U borbi prepunoj preokreta i s akcijom u posljednjih desetak sekundi preokreće rezultat u svoju korist i postavlja na konačnih 9:7. Mala prednost za još jedan veliki rezultat. Za nju je ovo osobno najveća pobjeda obzirom na to da je ona ulazno godište u ovaj uzrast i da nije bilo nikakve regulacije kilograma za ovo natjecanje. Štoviše Lara je definitivno bila najmlađa i najmanja od svih u kategoriji. Uz vjeru u sebe i svoje sposobnosti dogurala je do još jedne medalje u vrlo kratko vrijeme.

Uz Laru su nastupile još tri djevojke no one nažalost nisu uspjele doći do željenih plasmana. Od njih tri najuspješnija je bila Mia Kovač u kategoriji do 53 kilograma. Mia je otvorila svoje natjecanje fantastičnom pobjedom tehničkim tušem protiv Rumunjske predstavnice no u idućem kolu gubi od Turkinje te završava na 7.-9. mjestu. Manje uspjeha imale su Laura Bogatić u kategoriji do 49 kilograma i Lana Pezić do 57 kilograma. Laura je upisala poraz protiv Turske i Ukrajinske predstavnice te je završila na 16. mjestu, a Lana je isto tako upisala poraze protiv Gruzijske i Ruske predstavnice što joj je na kraju donijelo 20. mjesto.

U ime Hrvatskog hrvačkog saveza čestitke mladoj Lari Blažeković, njenoj obitelji, klubu i trenerima.