Od 1. do 5. veljače u Zagrebu će se održati međunarodni turnir u hrvanju za seniore – UWW Ranking Series Zagreb Open, u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW), te je tim povodom danas održana konferencija za medije u zagrebačkom hotelu Westin.
Boje našeg hrvanja u grčko-rimskom stilu branit će najbolji hrvatski hrvači: Ivan Huklek, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Božo Starčević, Pavel Puklavec, Filip Šačić, Matej Mandić, Filip Smetko, Vinko Prodanović, Kristian Lukač, Luka Ivančić, Domagoj Celiček, Lovro Zurak i Luka Malobabić dok će u konkurenciji žena nastupiti Iva Gerić, Lana Nogić i Milla Anđelić.
Natjecanje se održava u Domu sportova te je otvoreno za gledatelje, a svečano otvorenje održat će se 3. veljače, prije finala u kategorijama do 77 i 87 kilograma u hrvanju grčko-rimskim stilom te finalnih borbu ženskog hrvanja u kategorijama do 59, 62, 65 i 68kg.
Već standardno, zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen live stream svih borbi na stranicama svjetske hrvače organizacije – United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org/
Među prijavljenim hrvačicama i hrvačima iz više od 40 zemalja iz cijelog svijeta brojimo ukupno 20 osvajača i osvajačica olimpijskih medalja.
Sudionici ovogodišnjeg turnira u karijeri su osvojili ukupno 162 zlatne svjetske medalje!
Nekoliko slika s press konferencije: