Odlične vijesti stižu iz Waršave, Poljska, gdje naša reprezentacija nastupa na seniorskom Prvenstvu Europe.

Naš reprezentativac Antonio Kamenjašević  danas poslijepodne iza 18 sati bori se protiv Nijemca Widmayera za brončanu medalju u kategoriji do 77 kg.

Live stream finalnih borbi možete pratiti uživo na linku: https://uww.org/event/european-championships-23?tab=results

 

Antonio je za sada naš najuspješniji naš predstavnik na ovom Prvenstvu, a uz Antonia jučer su također nastupili i naši ostali hrvači koji su doputovali u Waršavu.

Marko Koščević u kategoriji do 130 kg, koji je s jednom pobjedom protiv bjeloruskog predstavnik Roudakova i porazom od njemačkog predstavnika Poppa završio natjecanje.

Vjekoslav Luburić, u kategoriji do 87 kg u prvom kolu izgubio je od srpskog hrvača Datunashvilija koji je došao do finala 

CRO reprezentacija EP 2021, Waršava, Poljska

i tako pružio priliku Vjekoslavu da nastavi najtecanje u repesažu. No, tamo je naletio na odličnog Ukrajinca  Beleniuka, srebrnog iz OI Rio 2016, te višestrukog europskog i svjetskog prvaka koji je bio bolji od Vjekoslava. Tako je s 2 poraza uz vrlo težak ždrijeb završio natjecanje.

Antonio Kamenjašević jučer je u prvom kolu bio bolji od Grka Prevoralakisa, da bi u drugom kolu izgubio od kasnijeg dinalista, Mađara Tamaša Lorinza. Danas je Antonio prikazao odlično hrvanje u dvije repasažne borbe, pobijedivši prvo Rumunja Cojocarija, a zatim i Bjelorusa Berdiyeua. Tako je izborio popodne priliku da osvoji brončanu medalju.

Danas su još u kvalifikacijskim borbama nastupili Alen Fodor u kategoriji do 72 kg, koji je izgubio svoju prvu borbu od armenskog hrvača Amoyana, te Filip Šačić u kategoriji do 82 kg, koji je u prvom kolu pobijedio Srbina Kovačevića, da bi onda bio zaustavljen od Danca Bisultanova. Oba naša hrvača još uvijek imaju šansu proći u sutrašnje borbe repasaža, ukoliko njihovi protivnici dođu do finala. Polufinalne borbe u njihovim kategorijama na rasporedu su u 16:45 sati.

 

 

Nadamo se da će Antonio pobjedom završiti svoj odličan nastup na seniorskom Prvenstvu Europe.