Još je samo nekoliko dana do početka najvećeg hrvačkog događaja u svijetu ove godine – seniorsko Prvenstvo svijeta, koje se održava u Beogradu, Srbija, od 16.-24. rujna.

Naša reprezentacija određena je u sastavu:

Muškarci GR načinom:

  • do 63 kg: Ivan Lizatović, HK Lokomotiva
  • do 77 kg: Antonio Kamenjašević, HK Herkul
  • do 82 kg: Božo Starčević, HK Metalac
  • do 87 kg: Ivan Huklek, HK Sesvete
  • do 97 kg: Filip Smetko, HK Sesvetski Kraljevec

Žene:

  • do 65 kg: Iva Gerić, HK Ludbreg

Stručni stožer reprezentacije čine treneri muške reprezentacije Ihar Piatrenka i Anton Đok, trener ženske reprezentacije Nenad Žugaj, fizio Luka Sabljić i doktor Johann Klaus.

Uz njih, na ovom vrlo važnom Prvenstvu svijeta gdje se love kvalifikacije za Olimpijske Igre u Parizu 2024. (prvih petero plasiranih hrvačica i hrvača u olimpijskim kategorijama ostvarit će direktne kvalifikacije za OI)  na ovom natjecanju sudjeluju i naša dva iskusna suca najviše sudačke kategorije Zvonko Očić i Davor Petanjek, kojima je ovo također svojevrsna kvalifikacija za sudjelovanje na OI u Parizu slijedeće godine.

Prva će na strunjače izaći Iva Gerić u utorak, 19. rujna, dok će naši hrvači GR načinom na strunjače izaći u četvrtak, 21. rujna (Antonio Kamenjašević u 77 kg i Božo Starčević u 82 kg), petak, 22. rujna (Filip Smetko u 97 kg) i subotu, 23. rujna (Ivan Lizatović u 63 kg i Ivan Huklek u 87 kg).

Sve borbe moći ćete pratiti na stranicama UWW-a (točan link ćemo objaviti naknadno).

Poželimo sreću svim našim  sportašima, dobre i uspješne nastupe i ostvarenje olimpijskih viza!