Iva Gerić, hrvačica hrvačkog kluba Ludbreg i članica reprezentacije koja je sudjelovala na na juniorskom Prvenstvu Europe održanom u Dortmundu u Njemačkoj ponovo piše povijest hrvatskog  ženskog hrvanja osvajanjem brončane medalje u kategoriji do 62 kg !

Iva je do ovog povijesnog uspjeha došla pobjedama nad svojim suparnicama; Aliyevom iz Azerbejdžana koju je pobijedila rezultatom 13:6, Ivanovom iz Bugarske od koje je bila bolja rezultatom 11:0, da bi nakon poraza u 1/2 finalu od Ruskinje Kasabieve rezultatom 2:0 u borbi za broncu bila bolja od Bjeloruskinje Bulanaye na kriterije (rezultat 1:1).

Iva je tako, nakon prve hrvatske ženske kadetske bronce kou je osvojila prije dvije godine  sada postala naša prva hrvačica sa Europskom juniorskom medaljom. Nadamo se i očekujemo da Iva tako i nastavi.

Čestitke Ivi i stručnom stožeru reprezentacije.

Photo:

Credit Foto: Kadir Caliskan / UWW

 

Naši juniori ovog puta nisu bili tako uspješni, iako je najbolji rezultat ostvario Luka Malobabić u kategoriji do 72 kg osvajanjem 5. mjesta.

Luka je s tri pobjede u nizu nad reprezentativcima Ortizom iz Španjolske (16:7), Gumilarom iz Slovenije (8:0) i Dimitrovim iz Bugarske (10:2) došao do polufinala, gdje je od njega bolji bio kasniji prvak Europe, Gruzijac Chkhikvadze. U boprbi za broncu Luka je izgubio od Azerbejdžanca HAsanllija, te je tako ipak završio na vrlo dobrom 5. mjestu.

Od naših ostalih reprezentativaca Vinko Prodanović je u kategoriji do 97 kg s jednom pobjedom i dva poraza osvojio 8. mjesto, dok ostali hrvači nisu ostvarili zapaženiji plasman.