Posljednjeg dana seniorskog Prvenstva Europe održanom u Zagrebu naš hrvač Filip Šačić razveselio nas je izvanrednim rezultatom – osvajanjem 3. mjesta i brončane medalje u kategoriji do 82 kg u hrvanju grčko rimskim načinom.

Filip je tako stavio točku na i ovog cijelog tjedna, tijekom kojeg smo uživali u odličnom hrvanju, ponosili se nastupima svih naših hrvačica i hrvača koji su dali sve od sebe, iako sve nije uvijek išlo kako su i oni i mi htjeli i priželjkivali.

Kao organizatori, kroz cijeli tjedan održavanja Prvenstva dobivali smo samo pohvale od svih sudionika iz cijele Europe za gostoljubivost i za izvanrednu organizaciju, ali mi smo kao domaćini ipak osjećali da uz te pohvale fali još ta naša medalja koja bi okrunila sav naš rad i trud, medalja koju smo tako priželjkivali već i ranije od naših ostalih uzdanica, ali sportska sreća nas nažalost nije služila sve do samog kraja. No, zato je ova medalja i slađa, jer je došla tako teško, velikom borbenošću, srčanošću i voljom za borbu do posljednje sekunde!!!

Naše novine i mediji već su puno izvještavale kako o ovom velikom uspjehu tako i o nastupima ostalih naših hrvačica i hrvača, a mi ćemo se na kraju ovog Prvenstva još jednom zahvaliti prvo Filipu Šačiću što nas je sve tako razveselio ovim  uspjehom, te čestitati na osvajanju ove medalje njemu osobno, njegovoj obitelji na velikim odricanjima tijekom godina, zatim njegovim klupskim i reprezentativnim trenerima, kolegama i prijateljima reprezentativcima, kao i cijeloj logističkoj i organizacijskoj potpori Hrvatskog hrvačkog saveza, te svima ostalima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u još jednom povijesnom uspjehu hrvatskog hrvanja.

Uskoro ćemo objaviti i seriju fotografija Filipa i svih naših ostalih hrvačica i hrvača koji su nastupili na ovom velikom natjecanju, koje je pokazalo i potvrdilo da smo spremni za organizaciju i najvećih Europskih, pa i svjetskih natjecanja, a što su nam potvrdili i čelnici UWW-a na čelu sa gosp. Nenadom Lalovićem, predsjednikom svjetske hrvačke federacije United World Wrestling.

 

Još jednom, BRAAAAVOOOO FIIIĆOOOOO!!!!

Filip Šačić, - 82 kg bronze medal celebration (Darko-Tomas-CROPIX)

Filip Šačić, – 82 kg bronze medal celebration (Darko-Tomas-CROPIX)

Podium 82KG GR – Gold Burhan AKBUDAK (TUR) , silver Yaroslav FILCHAKOV (UKR) , bronze Filip SACIC (CRO),Roland SCHWARZ (GER)

Podium 82KG GR – Gold Burhan AKBUDAK (TUR) , silver Yaroslav FILCHAKOV (UKR) , bronze Filip SACIC (CRO),Roland SCHWARZ (GER)

Team Croatia