Budimpešta, 20.3.2021. Naš hrvač Božo Starčević osigurao je nastup na Olimpijskim igrama u hrvanju! Božo je danas nastupio na europskom kvalifikacijskom turniru za OI u Budimpešti, Mađarska te izborio finale, a samim time osigurao i normu za Olimpijske igre.

Na putu do finala pobijedio je Mateusz Lukasz WOLNYA (POL), Sanan SULEYMANOVA (AZE) i Oldrich VARGU (CZE). Sutra ga čeka bora za zlatno odličje protiv Aleksandra CHEKHIRKINA (RUS).

Na kvalifikacijskom turniru nastupili su i ostali naši hrvači. Ivan Huklek zaustavljen je u prvom kolu od predstavnika,

Ivan Lizatović nakon što je pobijedio Jacopo SANDRONA (ITA) gubi od Etienne KINSINGERA (GER). Danas Ivan ima borbu u repasažu i priliku da dođe do bronce. To mu nažalost neće biti dovoljno da osigura normu, jer samo prva dvojica iz svake kategorije dobivaju vizu za Tokio.

Danijel Janečić u kategoriji do 67 kg pobjeđuje  Atakan YUKSELA (TUR). U četvrtini finala gubi od Ramaz ZOIDZEA (GEO) koji dolazi do finala. Danas Danijel ima borbu u repasažu te priliku da dođe do bronce.

U kategoriji do 87 kg naš Ivan Huklek gubi od Artur SHAHINYANA (ARM) te ispada iz natjecanja i prilike za osvajanje odličja.

Naš teškaš, Marko Koščević nastupa u kategoriji do 130 kg. U prvom kolu upisao je pobjedu protiv Alin ALEXUC CIURARIUA (ROU), zatim je izgubio od Mantas KNYSTAUTASA (LTU). Danas ima borbu za brončano odličje.