Mlada Slatinjanka Veronika Vilk, osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji do 69 kg na Svjetskom Prvenstvu u hrvanju za kadetkinje (U17) koje se ovih dana održalo u Rimu, Italija.
Put do ove bronce Veronika je odlično započela s dvije uvjerljive pobjede protiv reprezentativki Republike Tongo i SAD-a, i to obe pobjede tušem. U polufinalu Veronika Vilk čekala ju je odlična Indijka Harshita Harshita, koja je ipak bila malo preveliki zalogaj za Veroniku ovaj puta. No, zato je Veronika u odlučnoj borbi za broncu suvereno pobijedila grčku predstavnicu Nikoletu Barmapu rezultatom 6:3 i tako se nakon Europske bronce okitila i svjetskom broncom!
Iskrene čestitke svima koji su dio ove medalje, Hrvačkom klubu Slatina, klupskim i reprezentativnim trenerima, sparinzima te Hrvačkom klubu Podravka gdje je Veronika posljednjih godinu dana trenira. Posebne čestitke idu obitelji bez koje ovaj rezultat ne bi bio moguć i iz koje sve kreće.
Osim Veronike, uz nju su u ženskom dijelu turnira nastupile i Lana Nogić u kat. do 57 kg  koja je zauzela 17.  mjesto i Mila Anđelić u kat. do 73 kg koja je zauzela 10. mjesto. Trener ženske reprezentacije koji je vodio naše djevojke bio je Pero Panić.
U muškom dijelu ovog SP, boje naših kadeta branili su:
  • 65 kg : Sebastijan Čibarić
  • 71 kg : Mihael Lukač
  • 80 kg : Antonio Lukač
  • 92 kg : Josip Benko

vođeni trenerom Eugenom Jakovljevićem.

Najbolje rezultate ostvarili su Josip Benko (dvije pobjede i dva poraza) te Mihael Lukač (jedna pobjeda i dva poraza), osvojivši 8. mjesta u svojim kategorijama. Sebastian Čibarić osvojio je 16. mjesto, a Antonio Lukač 21. mjesto.

Kompletne rezultate s Prvenstva možete pogledati u službenom biltenu Prvenstva.