Slider-Neven4-manji Aktualnosti
03/11/2019

Vjekoslav Luburić srebrni na SP U23 u Mađarskoj, Ivan Huklek peti!!!

IMG_9990

Izvanredne vijesti stižu nam iz Budimpešte, gdje je upravo završeno Prvenstvo svijeta u hrvanju za mlađe seniore - U23.

Naš reprezentativac Vjekoslav Luburić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 82 kg u hrvanju grčko rimskim načinom i tako postao vice-prvak svijeta!!!  Vjeko je prikazao odlično hrvanje, veliku borbenost i ustrajnost te je na putu do finala redom pobjeđivao reprezentativce Turkmenistana, Armenije i Kazahstana, da bi tek u finalu pokleknuo protiv odličnog Rusa Alirzaeva.

Osim Vjekoslava, odličan rezultat ostvario je i naš Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg koji je s tri pobjede protiv predstavnika, Kine, Srbije i Indije i dva poraza protiv kasnijeg prvaka ukrajinskog hrvača, te tijesnog poraza 4:5 protiv predstavnika Bjelorusije zauzeo 5. mjesto.

Od naših ostalih reprezentativaca koji su sudjelovali na ovom Prvenstvu, Ante Milković uz kategoriji do 130 kg  ostvario je jednu pobjedu protiv japanskog predstavnika  i jedan poraz od mađarskog hrvača, dok je Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kg s porazom protiv turskog predstavnika u prvom kolu završio svoj nastup na ovom Prvenstvu.

Čestitamo našem Vjekoslavu Luburiću , njegovom klubu, klubskom i reprezentativnom treneru na njegovoj prvoj, ali čvrsto vjerujemo ne i posljednjoj svjetskoj medalji!  BRAVO VJEKO!!!

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport