Slider-Neven4-manji Aktualnosti
11/11/2020

UWW donio odluku o održavanju pojedinačnog Svjetskog kupa umjesto Svjetskog prvenstva

logo_uww

UWW (United World Wrestling), svjetska hrvačka federacija jučer je donijela odluku da će se umjesto planiranog Prvenstva svijeta održati "Pojedinačni Svjetski kup".

Razlog ovoj odluci je globalna nepovoljna situacija oko pandemije, odnosno neispunjenje uvjeta kojeg su sami članovi Izvršnog odbora UWW-a postavili kao minimum za održavanje SP.

Naime, UWW je postavio uvjet koji zahtijeva da najmanje 8 od 10 najboljih država  i 70% ukupnog broja sportaša sa posljednjeg Svjetskog prvenstva iz 2019. sudjeluje na Svjetskom prvenstvu 2020. 

Nacionalne federacije imale su rok do četvrtka, 5. studenog, da potvrde svoje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2020. godine.  Budući da su mnoge države zbog pandemije COVID-19 ponovno uspostavile ograničenja putovanja te odustale od nastupa na ovogodišnjem SP, odlučeno je da se umjesto Svjetskog prvenstva održi zamjensko natjecanje. 

Tako će se "Pojedinačni svjetski kup" održati u Beogradu s konačnom potvrdom datuma koji se očekuju narednih dana. Događaj će uključivati ​​nagradni fond od 300.000 CHF raspoređenih ravnomjerno u 30 težinskih kategorija.

Više na stranicama UWWa pročitajte ovdje: 

https://unitedworldwrestling.org/article/wrestling-organize-individual-world-cup-lieu-2020-world-championships

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport