Slider-Neven4-manji Aktualnosti
03/02/2018

Starčević pobjednik Zagreb opena, Etlinger srebrni, Huklek i Kamenjašević brončani!

ZagrebOpen2018-dvorana

Božo Starčević osvojio je danas po četvrti puta zaredom naslov pobjednika ZAGREB OPEN Grand Prix turnira!!!

Božo je do naslova došao u nikad jačoj konkurenciji na ovom, petom po redu Zagreb Openu koji je okupio ponajbolje svjetske hrvače. U prekrasnoj atmosferi pune dvorane 2 Doma Sportova Božo je u posljednjem finalu dana u kategoriji do 82 kg pobjedio odličnog Bjelorusa Sasunouskog, viceprvaka svijeta iz Las Vegasa 2015 godine. Do finala Božo je pobjedio još i Rusa Malenka, te Čeha Novaka u teškim i neizvjesnm borbama.

Od naših ostalih hrvača treba istaknuti Dominika Etlingera koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji do 77kg, iako je nažalost Dominik jednom svojom greškom i dekoncentriranošću zapravo ostao bez zlata nekoliko sekundi prije kraja borbe iako je do tada vodio u bodovima protiv još jednog odličnog Bjelorusa Kiloua.

Također, bronce, odnosno treća mjesta u svojim kategorijama osvojili su još Antonio Kamenjašević i Ivan Huklek, čime su zaokružili odličan dan naših hrvača na ovom vrlo jakom turniru koji je zahvaljujući odličnoj organizaciji Saveza hrvačkih sportova grada Zagreba predvođenog Milanom Pavelićem i uz podršku Grada Zagreba  u samo 5 godina prerastao u jedan od najjačih hrvačkih seniorskih turnira u Europi. Sigurni smo da će se tradicija nastaviti i da nas slijedeće godine čeka još veći, bolji i jači 6. po redu Zagreb Open!

Ekipno su najsupješnijji bili hrvači Turske, ispred reprezentacije Mađarske i Bjelorusije, dok su naši reprezentatvci zauzeli odlično 4. mjesto u konkurenciji 16 zemalja.

Kompletne rezultate možete pogledati u dokumentu u privitku, a zahvaljujući Berislavu Rožmanu i njegovim odličnim slikama linkovi na njegove albume na njegovoj FB stranici (niže dolje) dočarat će vam djelić odlične atmosfere koja je vladala u dvorani...

Slike Zagreb Open - Part I

Slike Zagreb Open - Part II

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport