Slider-Neven4-manji Aktualnosti
10/09/2019

Seniorska hrvatska hrvačka reprezentacija putuje na SP u Kazakhstan!

SP NurSultan-FULL_COLOUR_RGB

 

U Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazakstana od 14. rujna održava se seniorsko Prvenstvo svijeta u hrvanju. Ovo prvenstvo vrlo je važno jer je to natjecanje ujedno i prva faza kvalifikacija za Olimpijske Igre koje se slijedeće godine održavaju u TOkiu u Japanu. Automatsku vizu za Tokio izborit će prvih šesteroplasiranih hrvača u svakoj težinskoj kategoriji. 

Prvi dio naše delegacije na put kreće u srijedu, 11.09. dok ostatak ekipe i stručnog stožera za Kazahstan leti u četvrtak 12.09.

 

U sastavu naše reprezentacije su slijedeći hrvači:

  • Ivan Lizatović, HK Lokomotiva, kat. do 59 kg.
  • Dominik Etlinger, HK Lokomotiva, kat. do 72 kg.
  • Božo Starčević, HK Metalac, kat. do 77 kg.
  • Ivan Huklek, HK Sesvete, kat. do 87 kg.
  • Marko Koščević, HK Vindija, kat. do 130 kg.

Hrvače vode treneri Ihar Piatrenka, Nikola Starčević i Anton Đok, a uz ekipu na put idu i doktor Mate Marijan koji će se brinuti o zdravstvenom stanju hrvača, te suci Zvonko Očić i Davor Petanjek koji su izabrani od strane UWW da sude na ovom jakom natjecanju. Vođa puta je Predsjednik HHS-a Vladimir Bregović.

Na ovom vrlo važnom svjetskom prvenstvu na kojem će nastupiti više od 1.000 hrvača iz 100 zemalja svijeta poželimo našim hrvačima puno uspjeha i ispratimo ih uz nadu i želju da se plasiraju među prvih šesteroplasiranih u svojim kategorijama i tako osiguraju nastup na OI u Tokiu.

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport