Slider-Neven4-manji Aktualnosti
07/06/2016

Rezultati sa Svjetskog Prvenstva u hrvanju na pijesku

FažanaBW2016-15

preko 170 sudionika iz cijelog svijeta sudjelovalo je na Prvenstvu svijeta u hrvanju na pijesku koje se od 03-05.06.2016 godine  održalo u Fažani.

U odličnoj organizaciji domaćina i tehničkog  organizatora ovog prvenstva, Saveza hrvačkih sportova  Istarske županije i hrvačkog kluba Istarski borac iz Pule, sudionici iz Austrije, Brazila, Hrvatske, Estonije, Grčke, Mađarske, Irana, Norveške, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske i SAD-a uživali su u prekrasnom ambijentu na gradskoj plaži Fažana i borili se za naslove u svojim uzrasnim i težinskim kategorijama.

Najuspješniji ukupno bili su hrvači iz Irana, dok su u ženskim kategorijama ukupno najuspješnije bile hrvačice iz Grčke.

Naše hrvačice i hrvači također su bili dosta uspješni sa osvojenih nekoliko medalja, od kojih svakako moramo izdvojiti izvanrednu Andreu Rojnić koja je u svojoj kategoriji osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje! Osim nje, u uzrastu seniorki Jelena Kastaneti osvojila je srebrnu medalju u svojoj kategoriji, dok su od muškaraca do medalje došli juniori Mihael Bešenić i Vjekoslav Luburić osvojivši druga mjesta i srebrne medalje, dok je Marko Škvorc zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju. U uzrastu kadeta Luka Malobabić i Matija Crnković osvojili su druga mjesta i srebrne medalje u svojim težinskim kategorijama, dok je kadetkinja Anđela Breulj osvojila broncu.

Svi sudionici bili su puni pohvala na račun organizatora i sa prekrasnim dojmovima otišli iz Istre, koja se potrudila dostojno prezentirati Fažanu, Pulu i Hrvatsku kroz još jednu odličnu organizaciju velike sportske priredbe.

Na ovom linku (http://www.hhs.hr/foto-galerija/prvenstvo-svijeta-u-hrvanju-na-pijesku-fazana-2016) nalazi se galerija s nekoliko slika koje će vam dočarati ambijent i atmosferu s natjecanja, a detaljne rezultate možete pogledati u priloženom službenom biltenu.

 

 

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Wrestling database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport