Slider-Neven4-manji Aktualnosti
04/06/2011

Rezultati Prvenstva Hrvatske u hrvanju GR načinom za seniore

20110604-PH-sen-GR-ekipno

Danas je u Zagrebu, u ŠSD "Pešćenica"  održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u hrvanju GR načinom.

Hrvači zagrebačkog Metalca u konkurenciji 71 hrvača iz 15 hrvatskih hrvačkih klubova  dominirali su i ekipno uvjerljivo osvojili prvo mjesto sa osvojenih ukupno 4 naslova pojedinačnih prvaka, dok su preostala tri mjesta podijelili hrvači iz Like, Vindije i Lokomotive.

 U solidno popunjenoj dvorani ljubitelji hrvanja uživali su u odličnim i atraktivnim borbama.

Nakon početnih eliminacijskih borbi te borbi za brončane medalje, finalne borbe bile su poslastica. U dvorani su svi prvo uživali u borbi u kategoriji do 55kg između Ivana Lizatovića i Ivana Lončarića, koju je u tri runde dobio ipak iskusniji Ivan Lizatović, iako je i Ivan Lončarić pokazao vrlo dobro hrvanje i pružio dostojan otpor.

Nakon rutinske pobjede Tonimira Sokola u kategoriji do 60 kg i još jednog osvojenog naslova seniorskog prvaka države, svi prisutni su s posebnim iščekivanjem nestrpljivo čekali borbu dana u kategoriji do 66 kg između mladog Dominika Etlingera i iskusnog Danijela Janečića, dvojice vrhunskih hrvača. U vrlo izjednačenoj i neizvjesnoj borbi do samog kraja oba hrvača bila su blizu pobjede, no nakon 1:1 u rundama, u trećoj, odlučujućoj rundi Dominik Etlinger je dobio prednost ždrijeba koju je iskoristio i rezultatom 2:1 slavio protiv svog protivnika.

U kategoriji do 74 kg Božo Starčević je slavio uvjerljivo nad svojim konkurentima, iako moramo primijetiti da na Prvenstvu zbog ozljede nije nastupio njegov glavni konkurent za titulu prvaka Hrvatske ( i za mjesto u reprezentaciji) Neven Žugaj.

U kategoriji do 84 kg Nenad Žugaj suvereno je  osvojio naslov seniorskog Prvaka Hrvatske i pokazao najviše tehnike i atraktivnih bacanja.

U kat. do 96 kg Siniša Hogač pobijedio je sve svoje izravne konkurente i također uvjerljivo osvojio naslov u svojoj kategoriji, da bi slavlje hrvača zagrebačkog Metalca svojom pobjedom u finalu upotpunio i Marko Koščević, postavši seniorski prvak Hrvatske u kat. do 120 kg.

 

Novi prvaci Hrvatske po kategorijama su:

  • do 55 kg: Ivan Lizatović, HK Lokomotiva Zagreb

  • do 60 kg: Tonimir Sokol, HK Vindija Varaždin

  • do 66 kg: Dominik Etlinger, HK Metalac Zagreb

  • do 74 kg: Božo Starčević, HK Metalac Zagreb

  • do 84 kg: Nenad Žugaj, HK Lika Zagreb

  • do 96 kg: Siniša Hogač, HK Metalac Zagreb

  • do 120 kg: Marko Košćević, HK Metalac, Zagreb

 

Kompletne rezultate možete vidjeti u dokumentu u privitku.

Slike snimio: A. Palković.

 

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport