Slider-Neven4-manji Aktualnosti
14/08/2011

Rezultati nastupa kadeta na Europskom prvenstvu

20110812-kadeti-PE

Naši kadeti završili su svoje nastupe na netom završenom kadetskom prvenstvu Europe koje se održalo u Varšavi, Poljska.

Rezultati su slijedeći:

U kat. do 42 kg Mario Stjepić zauzeo je 7. mjesto u konkurenciji 16 hrvača pobjedom protiv Finca, te porazom od Gruzijca.

Luka Mihalec u kat. do 50 kg zauzeo je 14. mjesto od 25 hrvača u kategoriji porazom na bodove od Moldavca.

Tin Pušić u kat. do 54 kg zauzeo je 17. mjesto od 21 hrvača porazom od Azerbejdžanca, kasnijeg prvaka Europe da bi u repesažu izgubio od ruskog predstavnika koji je na kraju osvojio 3. mjesto.

U kat. do 58 kg Kristijan Šimatić zauzeo je 8. mjesto u konkurenciji 22 hrvača pobjedom protiv izraelskog predstavnika te porazom od Gruzijca.

Filip Šačić je zauzeo 17. mjesto od ukupno 25 hrvača u kat. do 63 kg porazom na bodove od ruskog hrvača.

Na kraju, Stjepan Vidović u kat. do 100 kg završio je na podjeli 13. mjesta u konkurenciji 19 hrvača porazom od Gruzijca.

 

Ekipno je prva reprezentacija Rusije, ispred drugoplasirane reprezentacije Azerbejdžana i trećeplasirane Gruzije.

 

Dok čekamo povratak naše reprezentacije iz Poljske, a prije kompletnog izvješća trenera kadetske reprezentacije g. Danka Šunića, možemo na prvi pogled konstatirati da su skoro svi naši hrvači imali vrlo težak ždrijeb (posebno Tin Pušić), i svi su izgubili borbe od vrlo kvalitetnih hrvača iz vodećih hrvačkih nacija (Rusija, Gruzija, Azerbejdžan...) koje puno više ulažu od najmlađih uzrasnih skupina u svoje hrvače. Naše dvije pobjede (M. Stjepić protiv Finca i K. Šimatić protiv Izraelca) pokazuju da smo negdje u europskoj sredini po kvaliteti naših hrvača, ali da moramo još dosta raditi da bi dostigli nivo vodećih hrvačkih nacija Europe.

 

Kompletne rezultate s Prvenstva Europe možete pogledati ovdje;

http://www.almanach-sportu.pl/wydarzenia_klasyfikacja.php?id_wydarzenia=127&kd=1

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport