Slider-Neven4-manji Aktualnosti
12/03/2012

Rezultati naših hrvača na Prvenstvu Europe u hrvanju za seniore

GGP-Szombathely2012-53

Naša reprezentacija vratila se iz Beograda sa netom završenog seniorskog Prvenstva Europe u hrvanju sa osvojenih dva 8. mjesta, jednim 9. mjestom, jednim 12. i jednim 16. mjestom, odnosno s ekipno osvojenim 18. mjestom u konkurenciji 43 zemlje.

 

U subotu 10.03. , prvog dana natjecanja na strunjaču su izašla naša 4 hrvača:

Ivan Lizatović u kat. do 55 kg, koji je u prvoj borbi svladao izraelskog predstavnika Tsaryuka na bodove (1:0, 1:0), da bi u slijedećem kolu izgubio na bodove (1:3, 0:1) od moldavskog predstavnika Ciobanua i time završio natjecanje na 8. mjestu od 19 natjecatelja u kategoriji.

Tonimir Sokol u kat. do 60 kg, je u prvom kolu poražen na bodove (0:1, 0:1) od slovačkog hrvača Levaia (koji je na kraju osvojio naslov Prvaka Europe), ali time je dao šansu Tonimiru da popravi plasman kroz repesažne borbe. No, Tonimir Sokol je u borbi repesaža poražen na bodove (0:1, 1:0, 0:1) od domaćeg predstavnika, Srbina Štefaneka, koji je na kraju zauzeo treće mjesto. Tonimir Sokol zauzeo je 16. mjesto u konkurenciji 26 hrvača u kategoriji.

Siniša Hogač u kat. do 96 kg u prvom kolu za protivnika je imao Armenca Aleksanyana,  seniorskog vice-prvaka Europe 2011. te svjetskog juniorskog prvaka iz 2010. godine, od kojeg je izgubio na bodove. Kako je armenski hrvač došao do finala (i kasnije osvojio prvo mjesto, odnosno naslov Prvaka Europe) Siniša je također u repesažu imao priliku za bolji plasman, no od njega je bio bolji mađarski hrvač Rizmayer, juniorski Prvak Europe iz 2011. godine, koji je pobijedio Hogača na bodove. Siniša Hogač zauzeo je 24. mjesto u konkurenciji 24 hrvača u kategoriji.

Marko Košćević je u kat. do 120 kg odmah u prvom kolu voljom ždrijeba za protivnika dobio Rusa Baroeva, olimpijskog pobjednika iz Atene 2004. godine i osvajača više europskih i svjetskih medalja. Rus je rutinski odradio borbu i pobijedio našeg Marka na bodove. Kako je i ruski hrvač došao do finala, Marko je također ušao u repesežne borbe, no i on je u prvom kolu repesaža izgubio svoju borbu od ukrajinskog predstavnika Orlova koji je na kraju zauzeo treće mjesto. Marko Koščević zauzeo je 22. mjesto u konkurenciji 22 hrvača u kategoriji.

 

Drugog dana natjecanja u nedjelju 11.03. na strunjaču su izašli naši preostali hrvači:

Dominik Etlinger u kat. do 66 kg u prvom kolu imao je za protivnika Gruzijca Lashkhija, do jučer aktualnog Prvaka Europe iz Dortmunda 2011. Dominik je borbu dobio na bodove (0:2, 1:0, 2:0) i prošao u 1/8f, gdje ga je čekao Turčin Ayvazoglu, brončani sa seniorskog Prv. Europe 2007.  Dominik je i tu borbu dobio na bodove (2:0, 0:1, 3:0) , te je u 1/4f za protivnika imao Bjelorusa Kardasha, petoplasiranog s juniorskog Prv. svijeta u Bukureštu 2011. godine. Dominik je tu borbu izgubio na bodove (0:1, 0:3). Iako je Dominik Etlnger jedini od naših hrvača koji je ostvario dvije pobjede na ovom Prvenstvu Europe, zbog činjenice da nije uspio napraviti tehnički bod u borbi protiv Bjelorusa nije uspio dohvatiti 8. mjesto u ukupnom poretku te je tako završio svoj prvi nastup na seniorskom Prvenstvu Europei na vrlo dobrom 9. mjestu u konkurenciji  29 hrvača.

Božo Starčević u kat do 74 kg u prvom kolu pobijedio je Grka Triantafyllidisa na bodove (0:4, 5:0, 2:0) i ušao u 1/8f gdje ga je čekao Litvanac Kazakevič, kasniji osvajač brončane medalje. Božo je tu borbu izgubio na bodove ((1:0, 0:1, 0:1) i tako završio svoj nastup na 8. mjestu u konkurenciji 31. hrvača.

Nenad Žugaj u kat. do 84 kg u prvom kolu za protivnika je imao bjeloruskog hrvača Hamzatova. Nenad je tu borbu dobio na bodove (0:1, 1:0, 1:0). U 1/8f čekao ga je turski predstavnik Yildirim. Nenad je tu borbu izgubio na bodove (1:0, 0:1, 0:1) i tako zauzeo ukupno 12. mjesto u konkurenciji 32 hrvača.

 

Naknadno ćemo objaviti i izvještaj i osvrt trenera Davora Jakubeka i izbornika Alena Runca na nastup naših hrvača,  koji su zajedno s  fizioterapeutom Dejanom Spasićem i međunarodnim sucem Davorom Petanjekom bili članovi službene delegacije u Beogradu.

 

Bilten sa ukupnim rezultatima objavit ćemo naknadno, a dotad službene detaljne rezultate s Prvenstva kao i video snimke borbi s natjecanja možete pogledati i pratiti na službenim stranicama Prvenstva;

http://www.fila-official.com/sites/ultimate2/index.php?option=com_competition&act=classement_ind&Itemid=79&lang=en

 

 

 

 

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport