Slider-Neven4-manji Aktualnosti
17/12/2011

Rezultati Božićnog turnira

20111217-BozicniTurnir-01

U Zagrebu je danas u svečanoj i veseloj predblagdanskoj atmosferi održan tradicionalni međunarodni  turnir u hrvanju GR načinom za mlađe i starije dječake, jubilarni XX Božićni turnir.

U dvorani ŠSD "Pešćenica" skupilo se velik broj mladih hrvača iz 30 klubova iz zemlje i  inozemstva, kao i njihovih navijača koji su ih zdušno bodrili.

Ukupno je na turniru sudjelovalo 144 hrvača u obje starosne kategorije, a ukupno su u mlađim dječacima najuspješniji bili mladi hrvači iz Sesvetskog kraljevca, dok su u starijim dječacima ekipno prvo mjesto osvojili hrvači iz Vindije Varaždin.

Već tradicionalno HHS na Božićnom turniru proglašava najuspješnije hrvače u uzrastima kadeta, juniora, seniora i veterana, te proglašava najuspješnije klubove u mlađim i starijim uzrasnim skupinama, kao i najuspješnijeg trenera i suca.

 

Ove godine laureati po kategorijama su:

  • Mario Stjepić, HK Sesvetski Kraljevec (najbolji kadet hrvatske u 2011. godini - 7. mjesto na kadetskom PE u Varšavi, Poljska)
  • Stjepan Lavrić, HK Gavrilović (najbolji junior Hrvatske u 2011. godini - 9. mjesto na jun. PE u Zrenjaninu, Srbija)
  • Neven Žugaj, HK Lika (najbolji senior Hrvatske u 201. godini - 3. mjesto na seniorskom SP u Istanbulu, Turska)
  • Zvonko Erak, HK Šibenik (najbolji hrvač veteran - 1. mjesto na veterranskom SP u Raciborzu, Poljska)

Svim nagrađenima priznanja je uručio predsjednik HHS-a, gosp. Vladimir bregović.

Osim hrvača, nagrađeni su i:

  • HK Sesvete, kao najuspješniji klub u Hrvatskoj u 2011 godini koji je ostvario najbolje rezultate u mlađim i u starijim uzrastima.
  • Davor Jakubek, trener seniora (najuspješniji trener u 2011. godini)
  • Mario Petrak, međunarodni sudac hrvanja(najuspješniji sudac u 2011. godini)

Specijalno priznanje i  nagradu HHS je dodijelio prof. dr. sc. Josipu Mariću za dugogodišnji rad i doprinos na razvoju hrvačkog sporta u Republici Hrvatskoj. Prof.dr.sc. Josip Marić, nekad i sam uspješan hrvač jedan je od nositelja razvoja hrvačkog sporta u Hrvatskoj i dugogodišnji profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te nekadašnji Izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije. Nagradu mu je uručio prof. Darko Rogalo, predsjednik Stručno-trenerske komiisje

Također, posebno priznanje povodom završetka međunarodne sudačke karijere Udruga hrvačkih sudaca Hrvatske dodijelila je svom istaknutom članu Ivici Ljubanoviću za dugogodišnji rad i veliki doprinos razvoju sudačke organizacije u Republici Hrvatskoj. Ivica Ljubanović međunarodni je sudac od 1979 godine  a svoju aktivnu međunarodnu sudačku karijeru završio je ove godine zbog činjenice da je navršio 60 godina, što je prema pravilima FILA gornja dobna granica za aktivnog međunarodnog suca hrvanja.

 

Kompletne rezultate možete pogledati u dokumentu u privitku, zajedno s fotogalerijom slika s današnjeg natjecanja i proglašenja najuspješnijih hrvača i klubova Hrvatske u protekloj godini.

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport