Slider-Neven4-manji Aktualnosti
11/07/2011

Reprezentativci dolaze iz Bakua s medaljom!

20110710-Baku_GGP-02

Naš seniorska hrvačka reprezentacija vratila se iz Bakua, gdje su sudjelovali na vrlo jakom turniru, finalnom turniru Golden Grand Prix serije.

Najbolji rezultat ostvario je Neven Žugaj u kategoriji do 74 kg osvojivši treće mjesto, odnosno brončanu medalju u konkurenciji 17 hrvača. Neven je do medalje došao pobjedama nad Kazastancem, zatim  tijesnim porazom(uz malu  pomoć domaćinima naklonjenih sudaca) od Azerbejdžanskog hrvača Murtazalieva, kasnijeg finalista. No, u repasažu je Neven prvo pobijedio ukrajinca Daragana da bi u borbi za broncu bio bolji od Azerbejdžanca Huseynova (od kojeg je izgubio prošle godine na SP u Moskvi).

Nenad Žugaj također je došao do borbe za broncu u kategorji do 84 kg pobjedama nad mađarima Bacsijem i Zoltanom, da bi u polufinalu izgubio d Azerbejdžanca Tahmasebija. U borbi za treće mjesto borio se sa Iranskim hrvačem i nažalost izgubio, te tako osvojio vrlo dobro 5. mjesto u konkurenciji 19 hrvača.

Tonimir Sokol u kategoriji do 60 kg prvo je pobijedio Gruzijskog predstavnika Gogiberashvilija, da bi u slijedećem kolu izgubio od domaćeg hrvača Aliyeva, kasnijeg pobjednika u oj kategoriji. U repesažnoj borbi Tonimir je hrvao sa Irancem Amirijem i tu borbu je izgubio, te tako osvojio 10. mjesto od 17 hrvača.

Naši ostali predstavnice nisu bili uspješni; Ivan Lizatović u kategoriji do 55 kg u prvom kolu izgubio je na bodove od američkog hrvača Manga, te se tim porazom oprostio od daljnjeg natjecanja, Danijel Janečić je u kategoriji do 66 kg izgubio od ruskog predstavnika Kuraka, a Božo Starčević je u kategoriji do 74 kg tijesno izgubio na bodove u prvom kolu od kasnijeg pobjednika, ukrajinca Pyshkova. Božo je imao šansu u trećoj odlučujućoj rundi u parteru napraviti odlučujuće bodove, ali jaki Ukrajinac se uspio obraniti i tako proći dalje, na krjau do finala i zlatne medalje. Kasnije je Božo imao priliku nastaviti borbe u repesažu, ali je zbog ozljede palca predao meč repesaža Iranskom hrvaču.

Uz hrvače, koje je vodio trener reprezentacije Davor Jakubek, na turniru su sudili i naši međunarodni suci Davor Petanjek i Zvonko Očić, koji su odlično odradili svoj posao.

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport