Slider-Neven4-manji Aktualnosti
23/02/2017

Najava 1. kruga međunarodne kadetske lige 2017

Pozivamo sve ljubitelje hrvačkog sporta na

1. Turnir

 MEĐUNARODNE LIGE ZA KADETE U HRVANJU GRČKO-RIMSKIM NAČINOM ZA 2017. GODINU

 

Iz Propozicija izdvajamo:

 

Članak 1.
Kadetska liga održava se kroz 2 (dva) pojedinačna turnira. Organizacija I. turnira povjerena je Hrvačkom klubu " Sisak " – Sisak, a suorganizator je Hrvatski hrvački savez. Natjecanje će se održati u subotu dne 25. 02. 2017. u Školskoj športskoj dvorani "Brezovica", ul. Marijana Cvetkovića 2, 44010 Sisak.
Vaganje 9:00 – 09:30 sati, početak natjecanja u 10:00 sati.

Članak 2.
Pravo nastupa na I. turniru imaju hrvači rođeni 2000, 2001. i 2002. godište u svim težinskim kategorijama, te hrvači rođeni 2003. godine samo u prve dvije težinske kategorije.

Članak 3.
Rezultati hrvača na ovim turnirima, sukladno pravilniku o državnim reprezentacijama te globalnom planu i programu kadetske reprezentacije, jedan su od kriterija za izbor hrvača u kadetsku reprezentaciju.

Članak 4.
Svaka ekipa sastoji se od maksimalno 12 (dvanaest) hrvača, a boduju se samo najbolje plasirani hrvači jedne ekipe u svakoj težinskoj kategoriji do šestog mjesta na način: I. mj.-7 bodova, II. mj. – 5 bodova, III.-III. mj.-3,5 boda , V.-V. mj. – 1,5 bod.

Članak 5.
Težinske kategorije: 39-42 kg, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85 i 85-100 kg.
Tolerancija 1 kg u svakoj težinskoj kategoriji.

Članak 6.
Svi hrvači moraju biti liječnički pregledani, sa pregledom ne starijim od 6 (šest) mjeseci, te imati važeće natjecateljske knjižice.

Članak 7.
Ekipni pobjednik Lige određuje se zbrajanjem bodova koje je svaka ekipa osvojila nakon dva održana turnira.
Na finalnom drugom krugu lige HHS dodjeljuje pehare za tri prvoplasirane ekipe. Pehare osigurava HHS.

Članak 8.
Sudačka komisija HHS-a delegirati će potreban broj sudaca u dogovoru sa organizatorom natjecanja.

Članak 9.
Klubovi - sudionici natjecanja dužni su organizatoru platiti kotizaciju u iznosu od 50 kn po natjecatelju prije početka vaganja. Organizator je dužan izdati uplatnice za primljenu kotizaciju. Troškove službenih osoba snosi organizator natjecanja.
Strane ekipe ne plaćaju kotizaciju, ali su dužne dovesti suca o svome trošku.

Članak 10.
Umoljavaju se klubovi da se pridržavaju Zdravstvenog pravilnika UWW, te da na natjecanje ne dovode hrvače koji imaju kožnu infekciju, jer će im u protivnom suci zabraniti pristup vaganju i sudjelovanje na natjecanju. Ukoliko neki od hrvača promakne ovoj kontroli sudaca, biti će isključen sa natjecanja čim ga se otkrije. Organizator je obavezan prijaviti takovog hrvača i klub Disciplinskoj komisiji HHS-a.

Članak 11.
Dužnost domaćina je da osigura sve potrebne uvjete za održavanje natjecanja. Delegat natjecanja je gosp. Željko Čulina iz Siska (Mob. 099/212 5919, e-mail:Zeljko.culina@mrms.hr
Borbe će se održati paralelno na 2 (dvije) strunjače (12 x 12) m2 po važećim međunarodnim hrvačkim pravilima (izdanje UWW, I/2017. godina).

Članak 12.
Sukladno zaključcima Stručnih stožera i Stručno trenerske komisije HHS-a, a radi što bolje konkurencije, kadetska liga je otvorena za pozivanje stranih reprezentacija i klubova. Na I. turnir očekuje se dolazak svih hrvatskih hrvačkih klubova koji rade sa kadetskim uzrastom, te nekih klubova iz Srbije, Slovenije, BiH, Austrije, Slovačke, Češke, Italije i Mađarske.

ZAKLJUČNO
Umoljavamo sve sudionike natjecanja na kulturno i tolerantno ponašanje, te čuvanje inventara Školske športske dvorane "Brezovica" – Sisak.


ORGANIZATOR

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Wrestling database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport