Slider-Neven4-manji Aktualnosti
06/08/2011

Neven Žugaj treći na Pytlasinskom, naši hrvači ekipno 10-ti od 25 zemalja učesnica!

20110806-Pytlasinski-Postolje 74kg

Drugog dana natjecanja stižu vrlo dobre vijesti iz Radoma, Poljska; Neven Žugaj osvojio je odlično treće mjesto u kat. do 74 kg na ovom jakom međunarodnom turniru.

Već smo jučer javili prve rezultate naših hrvača koji su jučer nastupili, a evo sada i izvještaja s današnjeg drugog dana turnira.

Neven Žugaj je put do bronce ostvario u konkurenciji 31 hrvača pobjedama protiv Nijemca, Poljaka te Amerikanca, da bi u polufinalu tijesno izgubio od Poljaka. U borbi za treće mjesto Neven je bio bolji od drugog njemačkog predstavnika i tako je, nakon osvajanja trećeg mjesta na finalnom turniru Golden GP serije u Bakuu,  ostvario još jedan odličan rezultat na ovom tradicionalno vrlo jakom međunarodnom turniru sa četiri pobjede i jednim porazom.

Osim brončanog Nevena, danas su također nastupili Tonimir Sokol u kat. do 60 kg, Božo Starčević u kat. do 74 kg, te Siniša Hogač u kat. do 96. kg.

Tonimir Sokol je u kat. do 60 kg u prvom kolu bio bolji od Kirgistanca, zatim je u 1/8 finalu pobijedio Francuza, da bi u 1/4 finalu bio poražen od odličnog Bugarina Angelova. Tonimir je zauzeo ukupno 9. mjesto u konkurenciji 30 hrvača.

U kat. do 74 kg Božo Starčević je u prvom kolu bio bolji od japanskog hrvača, da bi u drugom kolu odnosno u 1/8f bio poražen od Litvanca Kazakeviča koji je na kraju zauzeo treće mjesto. Božo je bio 17. u konkurenciji 31 hrvača.

U kat. do 96 kg Siniša Hogač u prvom kolu izgubio je od Turčina Ildema koji je kasnije također ispao, te se tako SIniša oprostio od daljnjeg natjecanja.

Naša reprezentacija ekipno je zauzela odlično 10. mjesto u konkurenciji 25 država koje su sudjelovale na ovom turniru.

Kompletne rezultate s turnira možete vidjeti na ovom linku:

 

Uz naše hrvače, na ovom turniru sudio je i naš međunarodni sudac Josip Zelić koji je odlično obavio svoj posao i dobio pohvale za kvalitetno suđenje.

Trener Davor Jakubek zajedno s našim hrvačima i sucem Zelićem sutra kreće natrag za Hrvatsku, gdje će sa reprezentativcima slijedeći tjedan nastaviti pripreme za SP koje se održava u Istanbulu od 10.rujna.

 

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport