Slider-Neven4-manji Aktualnosti
20/05/2012

Neven Žugaj prvi, Koščević drugi, Frankol i Lavrić peti na Prvenstvu Mediterana u Larisi

Larissa-GRE_Prv.Mediterana

Od 17. do 20. svibnja u grčkom gradu Larisi održano je 3.Prvenstvo Mediterana  u hrvanju.

U subotu su na programu bile borbe za hrvače grčko-rimskim načinom.

Hrvatsku su na ovome natjecanju predstavljali: Sandro Frankol, Neven Žugaj, Stjepan Lavrić i Marko Koščević.

U kategoriji do 55 kg nastupilo je 10 hrvača, Sandro Frankol je u u kvalifikacijskom predkolu izgubio od Turčina Bayakara 0:2, da bi u repasažu pobijedio domačeg hrvača, Karathanasisa 2:0 u rundama.U borbi za treće mjesto izgubio je od Bouterfeasa iz Alžira 0:2, te na kraju završio kao peti.

Neven Žugaj je u kvalifikacijskom predkolu pobijedio domaćeg hrvača Grka Manoulidisa 2:0, u četvrtfinalu Talijana Russo-a 2:0, a u polufinalu isto domaćeg hrvača Trantafilidisa 2:0. U finalu svladao je Ziada Ayta iz Tunisa 2:1 u rundama, te postao prvak Mediterana. U kategoriji je nastupilo 12 boraca.

Stjepan Lavrić nastupio je do 96 kg. Na ovom natjecanju u ovoj kategoriji vagalo se je 10 hrvača. U polufinalnoj borbi pobjedio je Turčina Demira 2:1 u rundama. U toj borbi unatoč pobjedi ozljedio je trbušni mišić, tako da je sljedeće dvije borbe bio prisiljen predati. Natjecanje je završio kao peteroplasirani borac.

U najtežoj kategoriji nastupilo je 11 hrvača. Marko Koščević je u kvalifikacijskom kolu pobjedio Grka Leona 2:0 u rundama, u četvrtfinalu Tunižanina Chebbija 2:1, a u borbi za ulazak u finale savladao je srpskog borca Pavlovića također 2:0. U finalnoj borbi poražen je od Turčina Guzela 0:2 te osvaja srebrnu medalju.

 

DavorJakubek

trener seniorske reprezentacije

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport