Slider-Neven4-manji Aktualnosti
14/09/2011

Neven Žugaj brončani na SP u Istanbulu!

20110914-10

Naš hrvač Neven Žugaj osvojio je treće mjesto i brončanu medalju na seniorskom Prvenstvu svijeta u Istanbulu!!!!

Danas, posljednjeg dana natjecanja u hrvanju grčko-rimskim načinom na strunjaču je izašao naš posljednji predstavnik, Neven Žugaj u kategoriji do 74 kg i ostvario uspjeh karijere osvojivši treće mjesto i brončanu medalju u konkurenciji 47 hrvača.

Neven je tako ponovio uspjeh svog brata Nenada koji je, da podsjetimo, prošle godine na SP u Moskvi također osvojio treće mjesto i brončanju medalju u kat. do 84 kg.

 

Neven je tako ujedno ispunio i olimpijsku normu i kvalificirao se za Olimpijske Igre u Londonu slijedeće godine!!!!!

 

Do bronce Neven je došao pobjedama u prvom kolu nad češkim hrvačem  Sobjeckim, da bi u slijedećem kolu išao na aktualnog Olimpijskog pobjednika, Gruzijca Kvirkeliu. Neven je u toj teškoj borbi u nakon gubitka prve runde uspio preokrenuti rezultat i nakon dobiven druge runde u trećoj rundi uspio je osvojiti odlučujuće bodove i plasirati se u 1/4finale. Tamo ga je čekao aktualni seniorski prvak Europe, Azerbejdžanac Huseynov. Neven je i ovdje u teškoj borbi slavio u dvije runde ne dozvolivši protivniku da osvoji nijedan bod. S tom pobjedom osigurao je kvalifikacijsku normu za Olimpijske Igre u Londonu, te je dobio šansu boriti se za medalje. U 1/2 finalu za protivnika je imao odličnog ruskog hrvača Vlasova (koji je kasnije postao i svjetski prvak) s kojim je u vrlo izjednačenoj i neizvjesnoj borbi nažalost izgubio meč u posljednjim trenucima odlučujuće treće runde. No, u borbi za broncu zato je uspio smoći snage nakon četiri iscrpljujuće borbe i protiv švedskog hrvača Rosengrena također u tri runde izvojevati pobjedu.

Iscrpljen ali sretan nakon meča, izjavio je da je tako umoran da jedva stoji na nogama!

 

S tim izvanrednim rezultatom hvatska reprezentacija ukupno je osvojila izvanredno 14. mjesto u konkurenciji 73 zemlje iz cijelog svijeta!!!!

 

Naša cijela delegacija vraća se u Zagreb sutra letom iz Istanbula koj na zagrebačku zraćnu luku slijeće u 13.50.

 

 

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport