Slider-Neven4-manji Aktualnosti
28/04/2012

Nenad Žugaj izborio normu za OI u Londonu !!!

20120421-Sofia-21

Sa velikim zadovoljstvom možemo izvjestiti da je naš hrvač Nenad Žugaj u kat. do 84 kg izborio sudjelovanje na OI u Londonu, ušavši u finale 1. Svjetskog kvalifikacijskog turnira koji se upravo održava u kineskom Taiyuanu.

Nenad je do finala pobijedio Indijca, Španjolca, te u odlučujućoj polufinalnoj borbi i Moldavca, te je kao finalista turnira osigurao nastup u Londonu uz svog brata Nevena, koji je, da podsjetimo, već ranije izborio nastup na OI osvajanjem brončane medalje na prošlogodišnjem Svjetskom Prvenstvu održanom u Istanbulu.

Osim Nenada, mogućnost da izbori vizu na ovom turniru imao je i Tonimir Sokol u kat. do 66 kg koji je nakon pobjede protiv aktualnog prvaka Europe, Slovaka Levaija pokleknuo u 1/4f protiv Ukrajinca tijesno izgubivši 2:1 u rundama. U repesažu je izgubio borbu za treče mjesto od Mađara Kozaka i time izgubio priliku da izbori olimpijsku vizu na ovom natjecanju.

Ostali naši hrvači, Ivan Lizatović i Dominik Etlinger izgubili su svoje prve borbe i tako završili natjecanje.

 

Našim reprezentativcima koji nisu ovog puta uspjeli još preostaje jedna šansa, posljednji kvalifikacijski turnir koji će se održati u Helsinkiju, u FInskoj od 04.-06. svibnja.

 

Uskoro opširnije....

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport