Slider-Neven4-manji Aktualnosti
05/05/2012

Naši hrvači u Finskoj ipak nisu uspjeli izboriti plasman na OI

Nažalost, naši hrvači Tonimir Sokol i Danijel Janečić nisu uspjeli izboriti finala u svojim kategorijama, odnosno osigurati nastup na OI u Londonu.

Tonimir Sokol u prvom kolu pobijedio je Švicarca Stadelmanna na bodove, da bi u osmini finala izgubio od kasnijeg pobjednika, Gruzijca Lashkhija. U repesažu Tonimir je prvo pobijedio Moldavca Mamulata, da bi onda izgubio od predstavnika Srbije Štefaneka.

Danijel Janečić u prvom kolu pobijedio je Iračanina Al Saeedija, da bi u drugom kolu izgubio također od kasnijeg pobjednika turnira, Turskog predstavnika Yuksela. U repesažu Danijel je prvo pobijedio Indijca Yadava, da bi u slijedećoj borbi izgubio od Kirgistanca Begaliyeva.

Sveukupno, na turniru je konkurencija bila vrlo jaka i na kraju dana mnogo vrhunskih hrvača ostalo je bez plasmana na OI.

Iako možemo žaliti za propuštenim prilikama, ipak moramo u cjelini biti zadovoljni postignutim - nakon sva četiri kvalifikacijska ciklusa (SP prošle godine u Istanbulu, te tri kvalifikacijska turnira ove godine), dvije ostvarene olimpijske norme Nevena i Nenada Žugaja su veliki uspjeh za našu hrvačku vrstu. Nadamo se da će hrvatsko hrvanje i dalje napredovati i u budućnosti postizati još veće uspjehe.
 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport