Slider-Neven4-manji Aktualnosti
25/07/2017

Najava Prvenstva Europe za kadetkinje i kadete - Sarajevo 2017

Kadetkinje_EP_Sarajevo2017 - small

U Sarajevu (Bosna i Hercegovina) u nedjelju 23. srpnja 2017.g. počelo je Prvenstvo Europe u hrvanju za kadete i kadetkinje (dobna skupina do 17 godina).

Na ovom EP nastupa naša ženska kadetska reprezentacija pod vodstvom trenera Senada Mujagića, koja je danas otputovala iz Zagreba i sretno je stigla u Sarajevo.

Za one zainteresirane koji će se eventualno zaputiti u Sarajevo i uživo pratiti i bodriti naše hrvačice i hrvače,  prvenstvo se održava u sportskoj dvorani "Anel Bećković", adresa Omladinska 8, Vogošća, Sarajevo.

Kadetkinje će nastupiti u sljedećem sastavu:

 • Mirta Štiks težinska kategorija do 49 kg.
 • Veronika Dragaš  težinska kategorija do 52 kg.
 • Iva Gerić težinska kategorija do 56 kg.
 • Valentina Belušić težinska kategorija do 60 kg.

Mirta Štiks i Iva Gerić nastupaju već sutra u srijedu 26. srpnja, dok Veronika Dragaš i Valentina Belušić na strunjaču izlaze u četvrtak 27.srpnja.

Osim kadetkinja, na ovom PE nastupit će i naši kadeti, koji na put u Sarajevo kreću u četvrtak 27. srpnja 2017.g. pod vodstvom trenera kadetske reprezentacije Gorana Plaveca, i to u sljedećem sastavu:

 • Juraj Ivić tež.kat. do 46 kg.
 • Tomislav Đurić tež. kat. do 50 kg.
 • Antonio Ćibarić tež. kat. do 54 kg.
 • Luka Prihistal tež. kat. do 58 kg.
 • Luka Malobabić tež. kat. do 63 kg.
 • Karlo Kodrić tež. kat. do 76 kg.
 • Tomislav Hader tež. kat. do 85 kg.
 • Andrija Đurđević tež. kat. do 100 kg.

Tomislav Đurić, Luka Prihistal i Tomislav Hader nastupaju u petak 28. srpnja, dok Juraj Ivić, Antonio Ćibarić, Luka Malobabić, Karlo Kodrić i Andrija Đurđević na strunjaču izlaze u subotu 29. srpnja.

Na Prvenstvu će suditi i međunarodni hrvački sudac Mario Petrak.

Hrvačke borbe na ovom Europskom prvenstvu možete pratiti na streaming link-u:
https://unitedworldwrestling.org/event/european-championships-2
 

Interesantna informacija je da će na ovom Prvenstvu Europe po prvi puta biti testiran prijedlog novog sustava natjecanja predložen od strane UWW, svjetske hrvačke federacije.

Naime, po tom sustavu borbe u jednoj kategoriji odvijaju se u dva dana, s vaganjem natjecatelja svakog dana. Tako će u svakoj težinskoj kategoriji prvo službeno vaganje natjecatelja biti na sami dan natjecanja, i to ujutro, 2 sata prije samog početka natjecanja. Prvi dan natjecanja u pojedinoj težinskoj kategoriji na rasporedu su kvalifikacijske borbe po kolima, uključivši i polufinalne borbe, da bi za slijedeći dan na rasporedu bile borbe repesaža kao i same finalne borbe. Taj drugi dan hrvačice, odnosno hrvači koji nastavljaju natjecanje ponovo se važu ujutro (s dvije kile tolerancije). Cilj ovog sustava je da se ograniči nezdravo suvišno skidanje kilograma natjecatelja koje je po postojećem sustavu natjecanja ponekad bilo i previše drastično, te također da se natjecatelji odmore i spremni dočekaju i daju svoj maksimum najvažnije borbe, odnosno finalne borbe za medalje.

 

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Wrestling database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport