Slider-Neven4-manji Aktualnosti
01/11/2011

Juniori nastupili na "Republic Cup"-u u Istanbulu

20111031-Republic_Cup-01

Prošloga vikenda naša juniorska reprezentacija nastupila je na međunarodnom turniru u Istanbulu (Turska).

Trener juniorske reprezentacije Tomislav Vukelić s trenerom Miroslavom Mihalecom na put su poveli naših 6 reprezentwativaca, koji su ostvarili slijedeće rezultate;

55kg - Tin Pušić osvojio je 5. mjesto sa 1 pobjedom i 2 poraza. U prvom kolu pobijedio je Rumunja Ovidiu Atanasoie sa 2:1 u rundama. U drugom kolu čekao ga je poznati višestruki osvajač europskih i svjetskh medalja Turčin Karatas Tolgahan, te je Tin izgubio sa 2:0 u rundama. Za treće mjesto izgubio je od Ukrajinca Andri Zubika sa 2:0 u rundama.

60kg - Kristijan Šimatić sa 1 pobjedom i 1 porazom ostao bez plasmana. U prvom kolu pobijedio je Rumunja Radu Mizgaciu sa 2:0 u rundama. U drugom kolu izgubio je od Ukrajinca Amet Yuldasheva sa 2:0 u rundama koji nije prošao u daljnju fazu natjecanja.

74kg - Ivan Zirdum sa 1 pobjedom i 1 porazom ostao je bez plasmana. U prvom kolu pobijedio je Turčina Akkoyun Emrea sa 2:0 u rundama. U drugom kolu izgubio je od Turčina Efiloglu Kadira sa 2:0 u rundama koj nije prošao u daljnju fazu natjecanja.

84kg - Krešimir Franić sa 1 porazom ostao bez plasmana. U prvom kolu izgubio je od azerbejdžanskog predstavnika Sultan Ismailova sa 2:0 u rundama koji nije prošao u daljnju fazu natjecanja.


84kg - Mato Katić sa 1 pobjedom i 2 poraza osvojio je 5. mjesto. U prvom kolu izgubio je od turskog predstavnika Gungor Barisa sa 2:0 u rundama. U repasažu pobjeđuje Turčina Alkan Ethema sa 2:0 u rundama. U borbi za brončanu medalju izgubio je od azerbejdžanskog predstavnika Sultan Ismailova sa 2:0 u rundama.

96kg - Igor Adamović osvojio je 5. mjesto sa 2 poraza. U prvom kolu izgubio je od turskog predstavnika Demirci Suleymana  sa 2:0 u rundama. U borbi za brončanu medalju izgubio je od Uzbekistanca Dilsod Hakiomova tušem.

 

Ukupno gledajući juniorska reprezentacija ostvarila je 4 pobjede i 9 poraza i osvojila tri peta mjesta. Turnir je bio izuzetno visoke kvalitete iako sa malim brojem zemalja na natjecanju (Turska, Azerbejdžan, Ukrajina, Rumunjska, Uzbekistan, Irak i Hrvatska).  Posebne pohvale idu Tinu Pušiću koji je pokazao borbenost  i požrtvovnost  sa boljim hrvačima od sebe, te dao do znanja da nijedna borba nije izgubljena do samoga kraja.

 

Uz reprezentaciju na turniru je kao sudac sudjelovao i naš međunarodni sudac Saša Petak, koji je odradio svoj posao na visokoj zavidnoj razini.
 

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport