Slider-Neven4-manji Aktualnosti
26/03/2012

Izvješće sa međunarodnog FILA-kadetskog turnira u Dorogu Mađarska

20120325-Dorog-HUN-01

Natjecanje se je održalo dana 24-25 ožujka 2012. u Dorog, Mađarskoj. Na put je krenulo ukupno 7 (sedam) hrvača reprezentativaca iz Hrvatske,  trener reprezentacije Danko Šunić  te sudac Mijo Marjanović.

Reprezentacije sudionice; Mađarska, Ukrajina, Češka, Slovačka, Poljska, Finska, Rumunjska, Azerbejđan, Švedska, Bugarska, Latvija, Slovenija, Norveška, Srbija i Hrvatska. Na turniru je sudjelovalo ukupno 170 natjecatelja. Uz reprezentaciju Hrvatske još su sudjelovala i tri kadeta iz HK Metalac.

Polučeni rezultati:

Filip Frankol u Kg 42 prvom kolu poražen je od predstavnika HUN. Protivnik je izgubio u polufinalu te ga nije povukao u repasaž. Ostavio je solidan dojam u navedenoj borbi. U kategoriji je sudjelovalo četrnaest hrvača, na krajnjem poretku zauzeo je 11 mjesto.

Mario Stjepić Kg 46 u prvom kolu je pobijedio predstavnika HUN, prva runda 1-0, druga runda TT. U drugom kolu je pobijedio još jednog predstavnika HUN 2-1 prva runda da bi u drugoj okončao TT. U trećem kolu za ulazak u finale izgubio je od predstavnika AZE. U prvoj rundi AZE okreće u parteru u produžetku, u drugoj rundi Mario uzvraća isto u parteru sigurnim okretanje. Treća runda u kojoj Mario dobiva opomenu zbog pasivnog hrvanja što je na kraju i odlučilo pobjednika. U repasažu sa najboljim HUN te u prvoj rundi 4-0, da bi u drugoj pobijedio protivnika tušem. Mario je potvrdio svoju kvalitetu, samim plasmanom potvrđuje očekivano. Na kraju od 16 predstavnika Stjepić zauzima odlično treće mjesto.

Filip Vusić Kg 50 u prvom kolu je pobijedio predstavnika ROU prva runda 1-0, druga runda 4-0. U drugom kolu je pobijedio predstavnika UKR 1-0 prva runda da bi u drugoj okončao TT. U trećem kolu za ulazak u finale izgubio je od predstavnika BUG. U prvoj rundi BUG dobiva 1-2 , druga 0-5 runda u kojoj je Filip bio povremeno pasivan i nije adekvatno parirao protivniku. U repasažu za treće mjesto spektar zahvata Vusića sa POL u prvoj rundi 5-5 da bi izgubio prvu rundu, Druga runda 5-2 za Vusića, treća runda TT. Filip je pokazao da se na njega mora i te kako računati, a na strunjači je to pokazao svojim ozbiljnim pristupom i hrvanjem. Kako mu je to prvi nastup u kadetskoj selekciji, a na tako jakom FILA turniru više sam nego zadovoljan. Na kraju od 15 predstavnika Vusić zauzima odlično treće mjesto.

Jurica Grbinićek u Kg 58 nastupa za reprezentaciju po prvi puta. Imao je jednu borbu sa predstavnikom HUN te je izgubio u dvije runde prvu rundu parter 0-2, drugu rundu 0-3. Kako HUN protivnik kasnije gubi te Jurica nije prošao dalje. U kategoriji je sudjelovalo 23 hrvača, na krajnjem poretku zauzeo je 18 mjesto.

Filip Šačić nastupio u kategoriji 63 Kg. U prvom kolu je pobijedio predstavnika HUN u dvije runde prvu rundu obranio za 1-0, drugu rundu okrenuo u parteru za 1-0. Drugo kolo je pobijedio predstavnika SVK u dvije runde, prva runda 2-0, druga runda 4-0. U trećem kolu je pobijedio predstavnika HUN prva runda 2-0 parter, druga runda gubi u parteru 0-2, treća runda obranio parter. U polufinalu sa AZE u prvoj rundi 0-2, u drugoj 0-4. U repasažu sa predstavnikom HUN prva runda 0-1 protivnik se obranio, druga runda Šačić branio, treća runda izgubio sa dva okretanja u parteru. Filip je pokazao stabilno i očekivano hrvanje ali za nešto više trebao bi više pokušavati u stojećoj poziciji hrvanja, pobjede ostvaruje uglavnom kroz hrvanje u parteru. U kategoriji je sudjelovalo 23 hrvača, na krajnjem poretku zauzeo je 5 mjesto

Vjekoslav Luburić Kg 69 nastupa za reprezentaciju po prvi puta. U prvom kolu je pobijedio predstavnika ROU uvjerljivo tehničkim tušem dva puta po 6-0 6-0. U drugom kolu je imao borbu sa predstavnikom HUN te je u prvoj rundi izgubio 0-4 da bi u drugoj rundi izgubio tušem. U kategoriji je sudjelovalo 22 hrvača, na krajnjem poretku zauzeo je 8 mjesto, sa jednom pobjedom.


Stjepan Brezak u Kg 69 u prvom kolu je izgubio od predstavnika HUN u dvije runde po 0-3. U drugom rundi je izgubio 0-4. Kako protivnik nije prošao dalje Stjepan nije imao više borbi. U kategoriji je sudjelovalo 22 hrvača, na krajnjem poretku zauzeo je 14 mjesto

Zaključno, hrvatska hrvačka kadetska reprezentacija osvojila je ukupno dva treća mjesta, jedno peto,osmo,11,14,18. Hrvatska je na kraju ekipno zauzela šesto mjesto od ukupno 15 država sudionica. Turnir je bio solidne kvalitete. Hrvači koji su osvojili plasman potvrdili su svoju kvalitetu i na ovome kriterijskom natjecanju.

 

Izvješće pripremio: Danko Šunić
(trener kadetske reprezentacije)
 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport