Slider-Neven4-manji Aktualnosti
03/07/2012

Izvješće s Međunarodnog hrvačkog turnira "Ljubomir I.Gedža"

Seniorska hrvačka reprezentacija je od 14.-16.lipnja 2012.g. u Beogradu Srbija, nastupila  na međunarodnom turniru "Ljubomir I:Gedža" u sastavu:

55 kg Martin Bešenić
66 kg Danijel Janečić
96 kg Tomislav Lavrić
120 kg Dejan Šokman

Na ovom natjecanju hrvala su 39 hrvača iz 9 zemalja.

Tomislav Lavrić u kategoriji do 96 kg postao je pobjednik ovoga turnira savladavši svoje protivnike  u tri borbe. U četvrtini finala pobjedio je reprezentativca Crne Gore Kneževića 2:0, zatim predstavnika Rusije Efimatia 2:1 po rundama, te u finalnoj borbi reprezentativca Srbije Franjkovića isto tako 2:1 u rundama.

Danijel Janečić u kategoriji do 66 kg osvojio je treće mjesto, poražen je u četvrtini finala od Mađara Korpasija 0:2 po rundama, da bi u borbi za medalju savladao predstavnika Iraka Tameemia 2:0 po rundama.

Martin Bešenić ubilježio je 3 poraza od Amerikanaca Manga i Telgrewa, te od Srbina Markovića

Dejan Šokman poražen je od reprezentativca Srbije Pavlović Nemanje 0:2

Bešenić i Šokman su natjecanje završili kao trećeplasirani.

Reprezentaciju na ovom turniru vodio je trener Pero Panić, dok je uz reprezentaciju putovao i na turniiru sudio međunarodni sudac Novica Kocić iz Slatine.

 

Na kraju, upućujemo ispriku zbog nešto kasnije objave rezultata s ovog turnira, kašnjenje je došlo najviše zbog velike zauzetosti svih djelatnika HHS-a u organizaciji Juniorskog Prvenstva Europe koje je ovih dana održano u Zagrebu  i na kojem je, kako smo već javljali, mladi Dominik Etlinger osvojio naslov juniorskog Prvaka Europe u kat. do 66 kg.

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport