Slider-Neven4-manji Aktualnosti
06/10/2019

Iva Gerić zlatna na Prvenstvu Balkana!

Prv.Balkana2019-01


Odlične vijesti stižu nam iz bugarskog grada Panagyurishte gdje je ovih dana održano Prvenstvo Balkana u hrvanju za djevojčice i dječake do 15 godina i za kadetkinje i kadete!

Iva Gerić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 61kg u uzrastu kadetkinja s četiri pobjede u nizu!  Na putu do medalje pobijedila je tursku, srpsku, rumunjsku, i u finalu bugarsku hrvačicu.

Uz sjajni nastup Ive Gerić, u uzrastu kadetkinja u kategoriji do 57 kg s dvije pobjede i jednim porazom brončano odličje osvojila je Veronika Dragaš.

U kategoriji 48 kg u uzrastu dječaka do 15 godina Renato Osmanović postao je viceprvak Balkana osvojivši srebrnu medalju s dvije pobjede i dva poraza, kao i Veronika Vilk koja je također osvojila srebrnu medalju i naslov viceprvakinje Balkana u kategoriji hrvanja za djevojčice do 15 godina . Osim nje, u kategoriji hrvanja za djevojčice do 15 godina 3. mjesto i brončana odličja osvojile su Teuta Bišćan, Gia Kastelan i Milla Anđelić, dok je Katja Stoponja zauzela 5. mjesto.

Ovo je veliki uspjeh Hrvatske ženske reprezentacije te se ovim uspjesima stavlja "točka na i" povijesne sezone ženskog hrvanja (da podsjetimo, ranije ove godine Iva Gerić osvojila je brončano odličje na Prvenstvu Europe za kadete, prvu medalju u hrvanju za žene od samostalnosti Republike Hrvatske)!.

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport