Slider-Neven4-manji Aktualnosti
12/02/2020

Dominik Etlinger peti u Europi!

etla-rim2020

Ovih dana Rim, Italija je domaćin najboljim europskim hrvačima. 

Danas je završen grčko-rimski dio turnira, na kojem su nastupili i naši hrvači. Najbolji uspjeh ostvario je naš Dominik Etlinger koji je u kategoriji do 72 kg osvojio 5. mjesto sa 3 pobjede i dva poraza. Dominik je dobro započeo turnir, pobjedom protiv Armenca Namoyana na bodove te Talijana Glavea tehničkim tušem, da bi nažalost u 1/4 finalu od njega bolji bio odličan Gruzijac Lomadze. Gruzijac je došao do finala čime je dao priliku Dominku da u repesažu pokuša doći do medalje. Dominik je u repesažu deklasirao Bjelorusa Kankoua tehničkim tušem ali je u odlučujućoj borbi za broncu nažalost izgubio od Turčina Cana na bodove i tako zauzeo vrlo dobro peto mjesto.

Od ostalih naših hrvača na ovom Prvenstvu nastupili su Danijel Janečić u kategoriji do 67 kg, Pavel Puklavec u kategoriji do 77 kg, Filip Šačić u kategoriji do 82 kg i Vjekoslav Luburić u kategoriji do 87 kg. Nažalost, svi oni ovog puta nisu ostvarili zapaženiji plasman, izgubivši svoje prve borbe u svojim kategorijama.

Na Prvenstvu hrvače su vodili treneri Ihar Piatrenka i Anton Đok, a uz njih na Prvenstvu sude i naši suci Zvonko Očić i Davor Petanjek.

 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport