Slider-Neven4-manji Aktualnosti
15/04/2019

Dominik Etlinger brončani na seniorskom Prvenstvu Europe!

DominikEtlinger-bronca_EP_Seniori_Bucharest_2019-Postolje-11

Naš hrvač Dominik Etlinger ostvario je izvrstan rezultat i osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji do 72 kg grčko-rimskim načinom na seniorskom Prvenstvu Europe koje se ovih dana održavalo u Bukureštu, u Rumunjskoj!

Dominik je do bronce došao sa četiri pobjede i jednim porazom; redom je pobjeđivao Srbina Nađa, Azerbejdžanca Ganizadeha,  Poljaka Bernateka, da bi u 1/2finalnoj borbi od njega bio bolji kasniji prvak Europe Rus Mantsigov. No, u finalnoj borbi za treće mjesto Dominik je pobijedio odličnog Armenca Kalachyana i  tako osvojio još jednu u nizu medalja osvojenih na velikim natjecanjima!

Dominika su u zračnoj luci DDr. Franjo Tuđman dočekali obitelj i prijatelji koji su se onda uputili na prigodnu malu proslavu  organiziranom u jednom od zagrebačkih restorana, gdje je Dominiku i cijeloj ekipi na ovom velikom uspjehu čestitao i gosp. Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, dopredsjednik HHS-a gosp. Alen Runac, te predstavnici gradskog ureda za sport, kao i predstavnici Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba na čelu s Milanom Pavelčićem.

Od ostalih naših reprezentativaca, Ivan Lizatović osvojio je 5. mjesto s jednom pobjedom i dva poraza, Božo Starčević bio je 13. u konkurenciji 29 hrvača sa jednom pobjedom i dva poraza, dok naši preostali reprezentativci Ivan Huklek, Filip Šačić i Ante Milković nisu ostvarili pobjede, iako moramo napomenuti da su svi naši hrvači ovog puta imali vrlo težak ždrijeb.

Na kraju, pridružujemo se čestitkama Dominiku na novom velikom uspjehu!

Dominikove slike s postolja te sa dočeka možete pogledati u priloženoj foto galeriji.

 

Fotogalerija

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport