Slider-Neven4-manji Aktualnosti
02/07/2012

Božo Starčević prvi, Nenad Žugaj treći, Ivan Lizatović peti na VN Njemačke u Dortmundu

Bozo_Starcevic-74kg-Dortmund

Seniorska hrvačka reprezentacija je od 29.lipnja.-1.srpnja 2012.g. u Dortmundu u Njemačkoj, nastupila je na međunarodnom turniru "Velika nagrada Njemačke" u sastavu:
- 60 kg Tonimir Sokol, Ivan Lizatović
- 74 kg Božo Starčević, Ignacije Valečić
- 84 kg Nenad Žugaj
. 96 kg Stjepan Lavrić

U grčko rimskom načinu na ovom turniru nastupilo je sveukupno 90 boraca iz 18 zemalja.

Najbolji rezultat ostvario je Božo Starčević u kategoriji do 74 kg. u kojoj je nastupilo 16 hrvača. U osmini finala Božo je pobjedio njemačkog reprezentativca Jaenicke Fabiana 2:1 u rundama, u četvrtini finala predstavnika Palestine Khalil Rabbia tušem. U polufinalu reprezentativca Finske Moisio Valteria, da bi u finalnoj borbi pobjedio ovogodišnjeg viceprvaka Europe u kategoriji do 74 kg, odnosno aktualnog viceprvaka Svijeta u kat 66 kg Gruzijca Tskhadaia Manuchara 2:0 u rundama. Sveukupno Božo je ostvario 4 pobjede i zasluženo osvojio prvo mjesto na turniru.

U kategoriji do 84 kg Nenad Žugaj u konkurenciji 12 hrvača osvaja 3. mjesto. U četvrtfinalu gubi od finskog reprezentativca Ramia Hietaniemia 1:2 u rundama, da bi u borbi za treće mjesto pobjedio njemačkog predstavnika Leffler Thomasa 2:0 u rundama.

Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg (18 hrvača) ubilježio je dva poraza (Laski Gruzija i Ala-Huikku Finska), te dvije pobjede (Kim J.Korea i Bast Njemačka). To je na kraju bilo dovoljno za osvajanje petog mjesta.

Na ovom turniru u istoj kategoriji do 60 kg nastupio je i Tonimir Sokol koji je u osmini finala izgubio od predstavnika Njemačke Briana Tewesa 0:2 u rundama.

Ignacije Valečić je u kategoriji do 74 kg u osmini finala izgubio od Jana Rotera 0:2 u rundama.

Stjepan Lavrić nastupio je u kategoriji do 96 kg (12 hrvača). Zaustavljen je u osmini finala porazom od Njemca Feliksa Radingera 0:2 u rundama.

Hrvatska je zauzela 5. mjesto u ekipnom poretku u konkurenciji 18 zemalja.

Reprezentaciju je vodio trener Davor Jakubek, a na ovom turniru je sudio međunarodni sudac Saša Petak.


.
 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport